Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκαινιάστηκε η 1η AGROTECH από τον γ.γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελή Σκλιά

Δυναμική παρουσία στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας αποκτά από σήμερα ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, πέρα από τη δραστηριότητά του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, χάρη στην έναρξη της λειτουργίας της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTECH, στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, με την οποία περνά στην πράξη η συμφωνία συνεργασίας της HELEXPO με την ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας).

Τη σημασία της νέας Έκθεσης και εν γένει της συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων για την τοπική οικονομία τόνισαν από το βήμα των εγκαινίων της 1ης AGROTECH, σήμερα το απόγευμα, τόσο ο Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, όσο και ο γ.γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελής Σκλιάς, που κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών της Έκθεσης και διαβεβαίωσε για τον σταθερό προσανατολισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην στήριξη και ανανέωση της ΠΕΛ.

«Η έναρξη της λειτουργίας μίας νέας Έκθεσης αποτελεί πάντοτε αφορμή ικανοποίησης για τη HELEXPO, τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ο οποίος την τελευταία πενταετία και υπό την παρούσα διοίκηση βίωσε ριζική αναδιάρθρωση και εμπλουτισμό του εκθεσιακού του ημερολογίου», επεσήμανε ο πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

«Συνολικά 3 νέες εκθέσεις το 2006, 8 νέες εκθέσεις το 2007 και 4 νέες εκθέσεις το 2008 ανεβάζουν το μέσο όρο των εκθέσεων που διοργανώνει η HELEXPO σε 24 ετησίως από 13 το 2004, πέντε τουλάχιστον από τις οποίες φθάνουν ή και ξεπερνούν την ίδια τη ΔΕΘ. Παράλληλα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχουμε εκπονήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της Ειδικής Γραμματείας των ΔΕΚΟ περιλαμβάνει άλλες 11 νέες εκθέσεις της HELEXPO μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Η έναρξη της λειτουργίας, όμως, ειδικότερα της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, AGROTECH, σήμερα, εδώ, στη Λαμία, στην «καρδιά» της χώρας, αποτελεί διπλή αφορμή χαράς και ικανοποίησης, καθώς σηματοδοτεί την απαρχή της υλοποίησης της συμφωνίας συνεργασίας που συνήψαμε πέρυσι με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL.

Ο κύκλος εργασιών από την εκθεσιακή δραστηριότητα, δημιουργεί έναν υπερδεκαπλάσιο κύκλο εργασιών σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης και της περιοχής που τις φιλοξενούν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τοπική οικονομική ανάπτυξη. Με την έννοια αυτή, η διοργάνωση νέων εκθέσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, δίνει σημαντικές οικονομικές ανάσες στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, τοποθετούν τη Λαμία στο χάρτη των εκθεσιουπόλεων, δεδομένου του ότι από σήμερα, ο Εθνικός Εκθεσιακός Φορέας, η HELEXPO, ξεκινά τη διοργάνωση εκθέσεων και πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου λειτουργεί το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο αντίστοιχα.

Η σημερινή παρουσία όλων μας εδώ για τα εγκαίνια της 1ης AGROTECH αποδεικνύει ότι με οραματική σκέψη αλλά και πολλή δουλειά η ανάπτυξη είναι ένας στόχος εφικτός ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες».

Ο κ. Θωμόπουλος ευχαρίστησε, επίσης, θερμά τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελή Σκλιά για την υποστήριξή του, και τον προκάτοχό του κ.Αθανάσιο Σκορδά, που στήριξε ενεργά τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο Εκθεσιακούς Φορείς. Εγκαινιάζοντας την 1η AGROTECH, ο γ.γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελής Σκλιάς, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με την HELEXPO Α.Ε. για την πραγματοποίηση της 1ης Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και εφοδίων AGROTECH, σηματοδοτεί τη βούληση των φορέων της πόλης για την υποστήριξη όλων των παραγωγικών ομάδων, αλλά και την μετάβαση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στο νέο τοπίο των σύγχρονων κλαδικών και διεθνών εκθέσεων ..… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής: τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Σκορδά, τον προηγούμενο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Γιάννη Περλεπέ, όλα τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της ΠΕΛ που σηκώνουν το βάρος της οργανωτικής και διοικητικής ευθύνης, τον πρόεδρο του ΔΣ της HELEXPO ΑΕ κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Θεμιστοκλή Καρτσιώτη, με όλους τους συνεργάτες τους για την σταθερή και πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία μας επιτρέπει να προσβλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στο μέλλον.
Σας καλώ όλους να αγκαλιάσουμε και στηρίξουμε το νέο αυτό «εκθεσιακό θεσμό» διαβεβαιώνοντάς σας για τον σταθερό προσανατολισμό μας στην στήριξη και ανανέωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, προκειμένου να διατηρήσουμε και επεκτείνουμε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν για την πόλη, την Περιφέρειά και την χώρα μας.
Καλούμε τη HELEXPO να ενισχύσει τη συνεργασία της με την ΠΕΛ, ενδυναμώνοντας με την τεχνογνωσία και την μακρά της εμπειρία τη Διοίκηση και το Προσωπικό της ΠΕΛ, ώστε η κοινή πορεία τους να έχει διάρκεια, ποιότητα και να αποφέρει οφέλη για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: