Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ξένοι αθλητές προσευχήθηκαν στον Ποσειδώνα!!!

Στο ναό του Ποσειδώνα οι δύο διεκδικητές του τίτλου, ο Orlando Duque, εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο ανερχόμενος Gary Hunt, προσήλθαν ως ικέτες ζητώντας την εύνοια των θεών για το Μεγάλο Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2009 στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Μόνο εννέα βαθμοί χωρίζουν τους δύο αθλητές στη μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αν πήραν την εύνοια του θεού της θάλασσας και ποιος υπερίσχυσε, θα το μάθουμε το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου (στις 17:00- Είσοδος Ελεύθερη).

Ο ναός του Ποσειδώνα, που έκτισαν οι Αθηναίοι για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον πανίσχυρο θεό κυρίαρχο της θάλασσας, ορθώνεται στο νοτιότερο άκρο της Αττικής. Με απίστευτη θέα προς το αρχιπέλαγος και τα διάσημα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, είναι αναμφισβήτητα ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο. Αυτή τη φορά, αποτέλεσε το υπέροχο φόντο για μια συγχρονισμένη κατάδυση μέσα από ελικόπτερο σε ύψος 21 μέτρων. Δύο από τους καλύτερους αθλητές καταδύσεων στον κόσμο, ο Orlando Duque και ο Gary Hunt, προσπάθησαν να αποσπάσουν την εύνοια των θεών για την τελική αναμέτρηση στην ελληνική πρωτεύουσα : «Αγαπάμε αυτό το άθλημα πάρα πολύ και είναι πολύ ωραίο όταν κάνουμε συγχρονισμένες καταδύσεις. Σήμερα δεν είμαστε αντίπαλοι… θα αναμετρηθούμε μόνο την Κυριακή στον Τελικό. Έχουμε και οι δύο την πιθανότητα να κερδίσουμε και το θέλουμε πάρα πολύ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι… ο καλύτερος θα νικήσει!».


Μετά από επτά αγώνες σε διαφορετικές χώρες του κόσμου, η μάχη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, δε θα μπορούσε να είναι πιο σκληρή: ο 25χρονος Hunt μείωσε σταθερά τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Duque, από 22 σε μόλις 9 βαθμούς. Ο Βρετανός είναι πλέον ο μόνος αθλητής που διεκδικεί τον τίτλο έναντι στον Κολομβιανό, που ηγείται της γενικής κατάταξης ήδη από τον τρίτο αγώνα στο Dubrovnik της Κροατίας. Ο Μεγάλος Τελικός δε θα μπορούσε παρά να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, την κοιτίδα του αθλητισμού. Με φόντο ένα σχεδόν μεταφυσικό τοπίο, με σπήλαια και λαβύρινθους που συνθέτουν τον μεγαλύτερο υποθαλάσσιο διάδρομο του πλανήτη μήκους 800 μέτρων, ιαματικά ύδατα, φονικά ρεύματα και κρυμμένους θησαυρούς πολέμου, η Λίμνη της Βουλιαγμένης προκαλεί τους 12 κορυφαίους αθλητές cliff diving σε μια αναμέτρηση τεχνικής τελειότητας.

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας! Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Rotterdam/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου), την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), την Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), τη Γερμανία (Hamburg/ 29 Αυγούστου) και την Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου). Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης της Αθήνας θα γίνει ο μεγάλος τελικός στις 20 Σεπτεμβρίου. Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: