Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεµβρίου 2009 η καρδιά της αγροτικής οικονοµίας «χτυπάει» στη Λαμία!

Με τη συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των εταιρειών γεωργικών ελκυστήρων και εκθέματα-προϊόντα από 19 χώρες κάνει το «ντεμπούτο» της στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, η 1η Πανελλήνια ‘Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων AGROTECH, που διοργανώνουν από κοινού η HELEXPO και η ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL

«Γέννημα Θρέμμα … Αγροτική», όπως επισημαίνει το σλόγκαν της, η AGROTECH έχει στόχο, να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, αλλά και να γίνει σημείο εμπορικών επαφών, τόσο για τους εξειδικευμένους εμπορικούς επισκέπτες, όσο και για το ευρύ κοινό. Το «παρών» θα δώσουν οι leaders του κλάδου, παρουσιάζοντας τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής, συνδεδεμένη µε την τεχνολογία και τα σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.

Σημαντική είναι η παρουσία των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες, όπως PANERGON, ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, I. ΕΣΚΙΑΔΗΣ AGROLINE, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, Α& Φ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε., Η ΔΗΜΗΤΡΑ, Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΕΒΕ κ.α. Χώρες προέλευσης ξένων εκθετών, μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Επίσης, συμμετέχουν οι παρακάτω Σύνδεσμοι - Οργανισμοί - Φορείς - Υπηρεσίες: Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων Α-CERT, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φθιώτιδας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ.

Οι εργασίες της 1ης AGROTECH πλαισιώνονται και από Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρωσης, η Παρουσίαση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην Άροση «Από το Χθες στο Αύριο» (με άλογο, τρακτέρ της δεκαετίας του ’60 και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα) και η Ανάδειξη του καλύτερου τρακτέρ, από τους επισκέπτες της Έκθεσης με ψηφοφορία.

Τα εκθέματα της 1ης AGROTECH είναι: Γεωργικοί ελκυστήρες, γεωργικά μηχανήματα, κτηνοτροφικοί εξοπλισμοί, αρδευτικά συστήματα, θερμοκήπια, αντλητικά συγκροτήματα, μηχανήματα επεξεργασίας - συντήρησης - φόρτωσης και συσκευασίας, ελαιουργικά μηχανήματα, κηπευτικά μηχανήματα, δασικός εξοπλισμός, βοηθητικός εξοπλισμός, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι - υβρίδια - φυτώρια, εργαστήρια δοκιμών - αναλύσεων - μετρήσεων, μελισσοκομικά εργαλεία, ανταλλακτικά - εξαρτήματα, ελαστικά, λιπαντικά, υπηρεσίες. Χορηγός επικοινωνίας της 1ης AGROTECH είναι ο τηλεοπτικός σταθμός και το ραδιόφωνο του STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι: Τετάρτη (23/9), Πέμπτη (24/9), Παρασκευή (25/9) από 17:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ. και το Σάββατο (26/9) & Κυριακή (27/9) από 10:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ.
Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεµβρίου 2009, η καρδιά της αγροτικής οικονοµίας «χτυπάει» στην 1η Agrotech 2009, στη Λαμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: