Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα λόγω γρίπης!

Κλείνουν τμήματα σε δύο Λύκεια της Αθήνας, λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης
ΑΠΕ
Αθήνα

Την παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Β' και Γ' τάξης του Λυκείου Μελισσίων, καθώς και ενός τμήματος της Α' τάξης στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, μετά τον εντοπισμό συνολικά 22 μαθητών με συμπτώματα νέας γρίπης, ζήτησε το υπουργείο Υγείας. Τα τμήματα αυτά θα παραμείνουν «κλειστά» από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.
Ειδικά κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς για την επαύξηση των μέτρων υγιεινής.
Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε την Κυριακή η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μεταξύ των μαθητών του γ' τμήματος της Α' τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή 4 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1), τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 9 μαθητές. »Επίσης, μεταξύ των μαθητών της Β' τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή 3 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α (Η1Ν1), τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές.»Κατόπιν των ανωτέρω και με τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία και για τις περαιτέρω ενέργειες, η παύση λειτουργίας του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για 5 μέρες, αρχόμενη από τη Δευτέρα και η παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Β' και Γ' Λυκείου Μελισσίων, για 5 μέρες, αρχόμενη από τη Δευτέρα επίσης».
Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως ακολουθείται αυστηρά το Πρωτόκολλο, όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: