Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΝΑΒ για το 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο προϋπολογισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, για το έτος 2010. Όπως τόνισε, κατά την εισήγησή του, ο Νομάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο νέος προϋπολογισμός, χαρακτηρίζεται από ορθολογική κατανομή πιστώσεων, με τους εξής βασικούς στόχους :

-Τον περιορισμό και την ορθολογικότερη διαχείριση των δαπανών, καθώς και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους
- την ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης, με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής
- την ιεράρχιση των δραστηριοτήτων, με σκοπό τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια
-τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των οικονομικών πόρων.

Πολύ σημαντικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, είναι ο πλεονασματικός και ο αναπτυξιακός του χαρακτήρας, αφού το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο του 2009, θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων.

Παράλληλα, καταγράφει την πρωτοποριακή θέση της Νομαρχίας στο ξεκίνημα της υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με έργα για υπηρεσίες προσπελασιμότητας, σχολικά κτίρια και άλλες υποδομές.

Το μεγαλύτερο μέρος από το σύνολο του προϋπολογισμού αποσπούν οι δημόσιες επενδύσεις, αφού σημαντικά κονδύλια προβλέπεται να διατεθούν για έργα και υποδομές στη Βοιωτία για το έτος 2010.
Με τον προϋπολογισμό, αποτυπώνονται οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, σε επίπεδο υλοποίησης και δέσμευσης Κοινοτικών και Εθνικών πόρων, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον αποτελεσματικό χαρακτήρα του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και της λειτουργίας της.

Ειδικότερα, ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει πάνω από 40.000.000 € για έργα και υποδομές, κυρίως από το ΕΣΠΑ, ενώ από Εθνικούς πόρους προβλέπονται 20.000.000 €, που εξασφαλίστηκαν με παρεμβάσεις του Νομάρχη, για την κατασκευή του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, ότι στο σκέλος εσόδων, περιλαμβάνονται έσοδα από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος και ανέρχονται στα 2.000.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: