Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα Περγαντά για τη νέα σχολική χρονιά

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές. Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή γενιά των νέων δοκιμάζει τα βήματά της σε μια μεταβατική εποχή. Σε μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα εποχή. Αυτή η γενιά, τα νέα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, με τα δικά τους οράματα, με τις δικές τους ευαισθησίες, με τις δικές τους αξίες. Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.

Η νέα χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προσδοκίες. Προσδοκίες, που για να γίνουν πραγματικότητα, απαιτούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προωθεί την σε βάθος γνώση και την κριτική σκέψη. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διαμορφώνει μαθητές – πολίτες του σήμερα και του αύριο. Γι΄αυτό είναι απαραίτητη μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα αποτελεί τομή στην διαδικασία της εκπαίδευσης, με την εμπλοκή όλων των φορέων : εκπαιδευτικών και κοινωνικών.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: