Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία Βαγγέλη Γεωργίου στη Λιβαδειά







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σάββατο την 26η του Σεπτέμβρη, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γεωργίου μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Κρύας στη Λιβαδειά, μίλησε για τα προβλήματα των Βοιωτών και της Βοιωτίας, για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για το όραμα και τα πιστεύω του.
Αναλυτικότερα:
Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον λαοπρόβλητο ιδρυτή και ηγέτη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο οποίος κατάφερε να φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα. Συνέχισε με μια μικρή αναφορά στο έργο του, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των τεσσάρων τετραετιών που εξελέγη Δήμαρχος Σχηματαρίου.
Αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία του αγρότη, του εργάτη, του εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο ΕΣΥ, στο Ασφαλιστικό.
Οι βασικές διαφορές με την Νέα Δημοκρατία: Η Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισε, τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλά για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Η ΝΔ επιτρέπει την ασυδοσία της αγοράς, αφήνει ανεξέλεγκτα τα επιτόκια των Τραπεζών, δεν κοστολογεί τα προϊόντα. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ μιλά για έλεγχο της αγοράς των Τραπεζών και την πάταξη των καρτέλ. Η ΝΔ οδήγησε στον αφανισμό το αγροτικό εισόδημα και στο μαρασμό των αγροτών. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα βοήθειας, στήριξης και ενδυνάμωσης του αγροτικού εισοδήματος με την επιδότηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, την αλλαγή του τρόπου προμήθειας και την ένταξη σε αναπτυξιακό νόμο των νέων αγροτών.
Τόνισε ότι δε χρειάζονται διορθώσεις ή βελτιώσεις, αλλά τομές και αυτό μπορεί και θέλει να κάνει ο Πρόεδρος του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει και όραμα και ήθος. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό κράτος. Λέει όχι στη μερική απασχόληση. Λέει ναι στην προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην προστασία της εργαζόμενης γυναίκας.
Ειδικότερα για την Λιβαδειά, η οποία είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου, την επιδοτούμενη καλλιέργεια πιστοποιημένων προϊόντων και την αλλαγή προμήθειας σπόρων και λιπασμάτων.
Για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου: Η Βοιωτία βρίσκεται, όπως είπε, σε ένα κομβικό σημείο. Είναι πολύ κοντά στην Πρωτεύουσα και ανάμεσα στον Ευβοικό και Κορινθιακό κόλπο. Θα διεκδικήσουμε την επέκταση του Προαστιακού μέχρι την Λιβαδειά, ώστε να καταστεί εύκολη η πρόσβαση του κάθε επισκέπτη στα αρχαιολογικά και παραλιακά κέντρα του νομού.
Συνέχισε με το όραμά του.
Συγκεκριμένα: Υπάρχει γύμνια της Δημόσιας Διοίκησης, συνωστισμός των πολιτών και έλλειψη προσωπικού και τεχνολογικής υποδομής.
Είπε ΟΧΙ στην δημιουργία του εργοστασίου λιθάνθρακα. ΟΧΙ στο εργοστάσιο καύσης στη Θήβα, εφόσον υπάρχει ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), για τη δημιουργία του οποίου είχε πρωτοστατήσει και εκείνος από την θέση του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Ζήτησε τη δημιουργία γεωπονικής σχολής αγροτικής οικονομίας στην επαρχία Λιβαδειάς.
Ζήτησε και θα παλέψει ώστε το ΞΕΝΙΑ να περιέλθει στον Δήμο προς εκμετάλλευση. Να ενισχυθούν οι Σύλλογοι, αναφερόμενος κυρίως στον ΑΚΟΛ, ο οποίος δεν έχει ούτε καν στέγη. Δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια ανά 3-4 μήνες, κοντά σε συλλόγους και εθελοντές.
Δεσμεύτηκε, ότι αν ο Βοιωτικός λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του, θα αγωνιστεί ώστε τα οράματα του να γίνουν πραγματικότητα και να αλλάξει η ζωή των Βοιωτών προς το καλύτερο.
Στη συνέχεια, σε μία πολυπληθή και ενθουσιώδη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς, μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: