Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Αθήνα ο Γιάννης Μπούγας μίλησε στους ετεροδημότες της Φωκίδας











Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.


Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Προσκλητήριο αγώνα και νίκης απηύθυνε ο Γιάννης Μπούγας
προς τους συμπατριώτες μας ετεροδημότες της Αθήνας

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό εκδήλωση για τους συμπολίτες μας που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, η οποία φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας άνοιξε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μπούγας υπογράμμισε ότι μόνο μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή μπορεί με ασφάλεια να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την κρίση, ξανά στην ανάπτυξη. Παρά τα λάθη που σημειώθηκαν, το κυβερνητικό ισοζύγιο είναι θετικό, όπως καταδεικνύει ο χειρισμός της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα χρησιμότερο να προσφέρει στη χώρα:

“Γνωρίζω καλά ότι την τελευταία πενταετία υπήρξαν περιστάσεις που σας πίκραναν και σας απογοήτευσαν. Όμως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ σοβαρότερο από οποιαδήποτε πικρία που μπορεί κάποιοι από μας να αισθάνονται. Μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν; Μπορούμε εξ αφορμής ενός σφάλματος που έγινε ή μιας προσδοκίας που δεν ευοδώθηκε να εγκαταλείψουμε κάθε προσδοκία για το μέλλον;

Μπορούμε να εμπιστευτούμε το ίδιο, αμετανόητο, ΠαΣοΚ, που πίσω από το επικοινωνιακό προφίλ που του φιλοτεχνούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποπειράται να μεταμφιέσει την κρυφή του ατζέντα για την παλινόρθωση του ρεβανσισμού και του κομματικού κράτους; Ή μήπως, μπορούμε, τάχα, να εμπιστευτούμε ένα άλλο, μικρότερο κόμμα, που παραπλανητικά επαγγέλλεται ‘συγγένεια’ με τη δική μας παράταξη ενώ στην πραγματικότητα είναι λόγχη στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και δούρειος ίππος του ΠαΣοΚ;”

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούγας απαρίθμησε τις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, όπως η εγγύηση δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ σε μικρές επιχειρήσεις, η άμεση ενεργοποίηση του Ε.Π. ‘ΕΠΑΝ ΙΙ’ με πλειάδα προγραμμάτων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι δράσεις αξιοποίησης ΑΠΕ και ενεργειακής εξοικονόμησης, που αφορούν και συμφέρουν όλους τους πολίτες: ‘Φωτοβολταϊκά στις στέγες’, ‘Αλλάζω Κλιματιστικό’ και ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’. Ειδικά το τελευταίο αυτό πρόγραμμα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ευρέων επιδοτούμενων βελτιωτικών εργασιών σε σπίτια κατασκευής προ του 1980 και αναμένεται να εισφέρει στον κατασκευαστικό κλάδο ρευστότητα άνω του 1 δις €. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

“Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, δηλαδή σε εννέα μόλις μήνες, κατορθώσαμε να ενεργοποιήσουμε το 40% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του δικού μας προγράμματος, του ΕΠΑΝ ΙΙ, ποσοστό ρεκόρ για τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μέσω των δράσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ και των εγγυήσεων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ κινητοποιούμε στην αγορά ρευστότητα που ξεπερνά τα 13 δις €, όχι αύριο, όχι μεθαύριο αλλά τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θυμίζω ότι το ΠαΣοΚ ισχυρίζεται πως με 3 δις € φιλοδοξεί να αναθερμάνει την αγορά. Έχει τόση άγνοια για το τι χρειάζεται η αγορά όση είχε και όταν έλεγε ότι μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δεν θα ωφεληθούν περισσότερες από 700 επιχειρήσεις. Ήδη έχουν ωφεληθεί άνω των 50.000 μέχρι τώρα και άλλες 30.000 έως τη λήξη της β’ φάσης του προγράμματος!”

Προβαίνοντας σε ένα συνοπτικό απολογισμό για το κυβερνητικό έργο στο Ν. Φωκίδος υπογράμμισε ιδιαίτερα: Τη διάθεση άνω των 200 εκατ. € από το Γ’ ΚΠΣ, το ¼ περίπου των οποίων για οδικά έργα σε ολόκληρο το νομό. Την τμηματική δημοπράτηση των μελετών των οδικών αξόνων ‘Λαμία – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο’ και ‘Λιβαδειά – Θήβα – Δελφοί – Ιτέα’. Την εφαρμογή του προγράμματος ‘Παμφωκίς’, ύψους 120 εκατ. €. Την υλοποίηση του προγράμματος ‘Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας’. Την ένταξη στο ΠΑΑ 2007-2013 του ταμιευτήρα του Δ. Τολοφώνος και του αρδευτικού έργου του ελαιώνα Άμφισσας. Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και Δικτύων Αποχέτευσης Οικισμών για την προστασία του ταμιευτήρα του Μόρνου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Μπούγας ζήτησε την υποστήριξη της επανεκλογής του και απηύθυνε προσκλητήριο προς τους ετεροδημότες να σπεύσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και να συμβάλουν στον αγώνα για τη νίκη:

“Φιλοδοξία μου είναι να πάμε τη Φωκίδα μπροστά, για να είμαστε όλοι υπερήφανοι όχι μόνον για την ιστορία αλλά και το σήμερα του τόπου μας. Για να μπορούν τα παιδιά μας να επιλέξουν και να εργαστούν εκεί, απολαμβάνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής από την καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων. Με αυτό το στόχο αξιοποίησα την παρουσία μου στη Βουλή και την κυβέρνηση:
Υπηρετώντας αταλάντευτα το συλλογικό συμφέρον, μακριά από κοντόφθαλμους προσωπικούς υπολογισμούς και ανασφάλειες. Επιζητώντας τη συνεννόηση, τη σύγκλιση, τη συμμετοχή, μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις και παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Ακούγοντάς σας πάντα με προσοχή και προσπαθώντας να σταθώ δίπλα σας, όποτε χρειαστήκατε τη συνδρομή μου, με ειλικρίνεια και ευαισθησία.

Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που εγκαινιάσαμε στις 7 Μαρτίου 2004 σας ζητώ στις ερχόμενες εκλογές να ανανεώσετε στο πρόσωπό μου. Ζητώ τη ψήφο και τη συστράτευσή σας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για την προκοπή της Φωκίδας και την προοπτική της Ελλάδας. Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε η παράταξη των υπεύθυνων επιλογών. Η παράταξη που δίνει λύσεις σε δύσκολους καιρούς. Να μην το λησμονείτε αυτό ποτέ. Να είστε όλες και όλοι περήφανοι. Σίγουροι για τους αγώνες μας. Παλέψτε να μη χαθεί καμία ψήφος. Παλέψτε για τη συμμετοχή που θα φέρει τη νίκη και μια νέα, ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Κώστα Καραμανλή!”

Στην εκδήλωση απηύθυναν θερμό χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο τ. υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Νομάρχης Φωκίδος κ. Νίκος Φουσέκης.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο τ. υπουργός Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αθ. Ανδρεουλάκος, ο τ. α/προεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κ. Κουτσομίχος, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ κ. Κ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Ευθ. Αλεξανδρής, ο Δήμαρχος Ευπαλίου κ. Αν. Παγώνης, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Καλτσής, ο Δήμαρχος Γραβιάς κ. Αθ. Μανανάς, ο Δήμαρχος Λιδωρικίου κ. Γ. Κουλούλας, ο Δήμαρχος Καλλιέων κ. Λ. Καραγιάννης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: