Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η 6η Γιορτή της Πέστροφας 2009 στον Ορχομενό με 15 φωτογραφίες

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ 2009
6η Γιορτή με ποιότητα και κέφι
Μετ΄ εμποδίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, η φετινή Γιορτή της Πέστροφας στον Ορχομενό, αλλά το αποτέλεσμα αποζημίωσε τους διοργανωτές και τους πάνω από 2.000 επισκέπτες στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Η γιορτή αποτελεί την κατάληξη των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού με γενικό τίτλο ‘’ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ’’ και που φέτος άρχισαν με τη μεγάλη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο Δημοτικό Στάδιο την 8η Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η γιορτή, που ως γνωστόν διοργανώνεται από το Δήμο Ορχομενού σε συνεργασία με την Ένωση Εμπόρων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Ορχομενού, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία και όχι στις Πηγές των Τριών Χαρίτων, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν κάνει τον όμορφο χώρο των Πηγών ακατάλληλο για τη γιορτή. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα και η πλατεία είχε σχεδόν γεμίσει πολύ πριν την ώρα έναρξης της γιορτής, προοιωνίζοντας τη δημιουργία αδιαχώρητου, η έντονη και διαρκής βροχή ανέβαλλε τα πάντα.


Αξίζει όμως να σημειωθεί πως μέχρι τις 8 και μισή που έπιασε η βροχή, οι επισκέπτες πέρασαν από τα όμορφα και κατατοπιστικά για τη δράση τους ταμπλό που είχαν στήσει στην αρχή της πλατείας η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλογος, η Αθλητική Ένωση Ορχομενού, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ορχομενού και ο Σύλλογος Ορχομενίων Αθήνας ΜΙΝΥΑΣ. Ακόμα η Ένωση Εμπόρων είχε μοιράσει τις περισσότερες από τις ατομικές συσκευασίες καπνιστής πέστροφας που είχε ετοιμάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού μοίραζε στους επισκέπτες δωρεάν συσκευασίες σαλάτας καπνιστής πέστροφας και σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Όλα δούλευαν τέλεια αλλά… οι βουλές του καιρού ήταν άλλες.

Η βροχή χάλασε τη γιορτή αλλά η Δημοτική Αρχή ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να την ματαιώσει. Σχεδόν αμέσως, μετά από συνεννόηση για τις υποχρεώσεις των καλλιτεχνών Δημήτρη Μπάση και Γιώτας Νέγκα, ορίστηκε νέα ημερομηνία η Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Το πόσο έχει καθιερωθεί η γιορτή στη συνείδηση του κόσμου της ευρύτερης περιοχής έγινε φανερό το βράδυ της Πέμπτης. Παρόλο που η αναβολή μιας εκδήλωσης σημαίνει συνήθως και μικρότερη προσέλευση, η κεντρική πλατεία στην οποία υπήρχαν περισσότερα από 2.000 καθίσματα γέμισε ασφυκτικά. Από την άποψη των καλαίσθητων ταμπλό και περιπτέρων έδωσαν και πάλι το παρόν τους η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Στις εννέα η ώρα ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο για την πρόσκληση και καλωσόρισαν όλους, υποσχέθηκαν μια όμορφη βραδιά. Και τήρησαν την υπόσχεσή τους με το παραπάνω.
Με ένα πρόγραμμα, διάρκειας κάτι λιγότερο από 4 ώρες, ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους και αποζημίωσαν τους διοργανωτές για την επιμονή τους. Με τραγούδια από το πανέμορφο έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο των ελλήνων δημιουργών ευχαρίστησαν, κατά γενική ομολογία, όλους τους επισκέπτες της γιορτής.


Οι δυο καλλιτέχνες είχαν ετοιμάσει ειδικά για τη Γιορτή Πέστροφας ένα πρόγραμμα ποιοτικό αλλά και γεμάτο κέφι και χορευτικούς σκοπούς, αυτό ακριβώς που απαιτούσε η βραδιά. Πολύ γρήγορα ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ο χώρος μπροστά από την ορχήστρα κατακλύστηκε. Αφού έσυραν το χορό οι κυρίες και δεσποινίδες από τα χορευτικά της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού ακολούθησαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους χωρίς διακοπή μέχρι τη 1 η ώρα περίπου που τελείωσε το πρόγραμμα. Φυσικά ενθουσιασμένοι ήταν και όλοι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που κυριολεκτικά δεν προλάβαιναν να σερβίρουν, παρά τη μεγάλη προετοιμασία που είχαν κάνει.

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Ορχομενού, μετά το τέλος της γιορτής, στον Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα και την ορχήστρα τους, εξέφρασαν κι αυτοί την ευχάριστη έκπληξή τους τόσο για τη συμμετοχή του κόσμου όσο και για τη θερμή φιλοξενία.

Στη γιορτή, εκτός του οικοδεσπότη Δημάρχου Ορχομενού, από την αρχή παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λουκάς Μέττας, Λουκάς Τριανταφύλλου και Βαρβάρα Σκαγιάκου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Ξηρογιάννης καθώς και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων. Την γιορτή επισκέφθηκαν επίσης και παρακολούθησαν ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και κ. Βασίλης Τόγιας, ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Ζιώγας και κ. Γιώργος Παπαργύρης, καθώς και πολλοί από τους υποψήφιους Βουλευτές στη Βοιωτία όπως οι κυρίες Άρια Αγάτσα και Βάσω Τσόνογλου, ο κ. Άκης Βαγιάκος, ο κ. Ευάγγελος Γεωργίου και ο κ. Βασίλης Παπαθανασίου. Και για να μην αδικήσουμε κανέναν πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι επισκέψεις δεν οφείλονταν στην προεκλογική περίοδο γιατί οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες και τα προηγούμενα χρόνια τιμούσαν με την παρουσία τους τη γιορτή.

Με τη Γιορτή Πέστροφας έκλεισε ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009, που φέτος περιελάμβανε μουσικές συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νεανικών συγκροτημάτων, θεατρική παράσταση, συνάντηση χορωδιών, βραδιά λαϊκών & παραδοσιακών χορευτικών, παιδικό φεστιβάλ, παράσταση θεάτρου σκιών, παρουσίαση επαγγελμάτων που χάθηκαν με λαϊκό πρόγραμμα και βραδιά αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Τα ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009 άρχισαν με τη μεγάλη και επιτυχημένη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στις 8 Σεπτεμβρίου και έκλεισαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με μια επίσης θαυμάσια και επιτυχημένη βραδιά με το πρόγραμμα του Δημήτρη Μπάση και της Γιώτας Νέγκα στη Γιορτή της Πέστροφας. Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.









Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, ένα καταπληκτικό φωνητικό δίδυμο, μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά.









Στο τραπέζι του οικοδεσπότη Δημάρχου ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.






Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος με τον Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο.








Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Ζιώγα.








Ο Δήμαρχος Ορχομενού με τον υποψήφιο βουλευτή κ. Ευάγγελο Γεωργίου και τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (μέγας χορηγός των πολιτιστικών εκδηλώσεων) κ. Άρη Θεοδωρόπουλο.









Στο ταμπλό της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τις 2 ημέρες.









Ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλόγος θύμιζε και τις 2 ημέρες, με φωτογραφίες και βίντεο το καρναβάλι Ορχομενού που για την αναβίωσή του ιδρύθηκε.








Στο τραπέζι του κ. Κώστα Ξηρογιάννη (επικεφαλής της μειοψηφίας) ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαγενάς.











Μέλη του Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ορχομενού που έδωσαν το παρόν τους και τις δύο ημέρες








Το περίπτερο του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού απ΄ όπου, την πρώτη ημέρα, οι κυρίες μοίραζαν σαλάτα πέστροφας και σπιτικά γλυκά.








Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι το τέλος της γιορτής.








Δεν έλειψε βέβαια και ο ζεϊμπέκικος.






Το χορευτικό της ΠΠΟ σε χασάπικο.






Η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.








Ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τζαβάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: