Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Οι ΑΠΕ και το 2020

Συνάντηση με θέμα τη "Διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο και οι εθνικοί στόχοι για το 2020" διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 24 Νοεμβρίου 2009, στο Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΗ, αποτελεί την δεύτερη στη σειρά των τριών συναντήσεων που έχουν ανακοινωθεί και έχουν στόχο μια ευρεία δημόσια συζήτηση πάνω σε επίκαιρα ενεργειακά θέματα.

Τα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητηθούν στην απογευματινή συνάντηση του ΙΕΝΕ είναι:
- Διείσδυση των ΑΠΕ και για κάθε μορφή στον ηλεκτρικό τομέα για την επίτευξη του στόχου, οικονομικά στοιχεία.
- Δίκτυα μεταφοράς και διανομής για την σύνδεση των ΑΠΕ.
- Υποστηρικτικοί μηχανισμοί για τις εφαρμογές των ΑΠΕ, feed -in tariff, διαγνωστικές διαδικασίες για μεγάλα έργα που συνδέονται στο σύστημα μεταφοράς.
- Μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ στον ηλεκτρικό τομέα και επιβάρυνση των καταναλωτών, πραγματικό κόστος και κατανομή στους καταναλωτές για τα επόμενα 20 χρόνια.
- Νησιά για μεγάλη διείσδυση, νέες τεχνολογίες στις ΑΠΕ και στα δίκτυα, ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην λειτουργία και διαχείριση του δικτύου, αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, υβριδικά συστήματα.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ κος Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, θα λάβουν μέρος οι: Παντελής Κάπρος, καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ, ο δρ. Ευάγγελος Λεκατσάς, Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, ο δρ. Νίκος Μπουλαξής, επικεφαλής της ομάδας μη διασυνδεμένων νήσων στην ΡΑΕ καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ και του ΣΕΦ.
ΑΝΑ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: