Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η βοιωτική περιπέτεια του Μανόλη Λιδάκη

Σοκ από τη σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή Μανώλη Λιδάκη για κατοχή ναρκωτικών και ηρεμιστικών χαπιών. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει δικαίωμα για αρνητικά σχόλια, συνελήφθη είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από αστυνομικούς οι οποίοι ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημά του βρήκαν 2,1 γραμμάρια κοκαΐνη, 25 γραμμάρια κάνναβη και 59 ηρεμιστικά χάπια. Ποσότητες, δηλαδή, ναρκωτικών που δεν στάθηκαν ικανές ώστε ο ανακριτής να τον κρίνει προφυλακιστέο, με συνέπεια αργά χθες το βράδυ να τον αφήσει ελεύθερο επιβάλλοντάς του να πληρώσει εγγύηση 5.000 ευρώ και να παρουσιάζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου, όπου μένει.

Τον 48χρονο τραγουδιστή σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο στον επαρχιακό δρόμο Λιβαδειάς - Κάστρου Βοιωτίας άνδρες της Β' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν αμέσως τον καλλιτέχνη, από τον οποίο ζήτησαν ευγενικά να κατέβει από το όχημά του προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Ο γνωστός καλλιτέχνης, που σύμφωνα με πληροφορίες έμοιαζε χαμένος δεν έφερε αντίρρηση και υπάκουσε στις εντολές των ανδρών της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ξεκίνησαν την έρευνα. Ανοιξαν το πορτμπαγκάζ, έλεγξαν το ντουλαπάκι και όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ι.Χ., μέχρι που κάποια στιγμή έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι στο σκιάδιο του οδηγού υπήρχαν κρυμμένα ναρκωτικά και ηρεμιστικά χάπια.

Οταν οι αστυνομικοί ζήτησαν εξηγήσεις από τον τραγουδιστή, εκείνος με απόλυτα ήρεμη φωνή τούς εξήγησε ότι τα είχε αποκλειστικά και μόνο για προσωπική του χρήση. Ωστόσο, όταν ζήτησαν την ιατρική συνταγή με την οποία θα έπρεπε να έχει προμηθευτεί τα χάπια Xanax, απάντησε ότι δεν την είχε μαζί του. Αμέσως οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, αλλά όπως έγινε γνωστό ο δημοφιλής τραγουδιστής -όλο αυτό το διάστημα έδειχνε αρκετά κουρασμένος- αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από τους άνδρες της ΟΠΚΕ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μανώλης Λιδάκης είχε ξεκινήσει από την Αθήνα και κατευθυνόταν προς τη Χαλκίδα, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο άλλαξε κατεύθυνση και μέσω του περιφερειακού δρόμου έφτασε στη Βοιωτία. Οπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Βοιωτίας Δημήτρης Τσώτας, «λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς - Κάστρου, σε έλεγχο που έγινε από τη Β' ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας συνελήφθη άνδρας που κατοικεί στον Αλιμο Αττικής, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 59 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή που δεν είχε ο συλληφθείς. Παράλληλα, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης μικρού βάρους, 2,1 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 25 γραμμαρίων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς πριν οδηγηθεί στο τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς νοσηλεύτηκε γιατί παραπονέθηκε για κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά σύντομα έλαβε εξιτήριο από τους γιατρούς».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ράκος στον ανακριτή, που τον άφησε ελεύθερο μετά την πολύωρη απολογία του
Φανερά καταβεβλημένος, με σκυμμένο το κεφάλι, λυγισμένος από την ντροπή έφυγε από το ανακριτικό μέγαρο ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος με σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Ο Μανώλης Λιδάκης αποχώρησε από την μπροστινή είσοδο των δικαστηρίων στις 9.15 το βράδυ, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς και τον δικηγόρο του Γιάννη Δομέτιο. Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν μέσα σε ένα συμβατικό όχημα της Ασφάλειας, ένα σκούρο Citroen Xsara, και έφυγαν με προορισμό το αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς προκειμένου ο γνωστός τραγουδιστής να παραλάβει το αυτοκίνητό του και να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Η ταλαιπωρία και η κούραση ήταν ζωγραφισμένες στο πρόσωπό του και το μόνο που ήθελε ήταν να μπει στο Ι.Χ. και να βρεθεί κοντά σε φίλους του. Στις 6.00 χθες το απόγευμα ο 48χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή στα δικαστήρια Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί που τον συνόδευσαν τον προσήγαγαν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του από τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις έγινε γνωστό το συμβάν δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο Μανώλης Λιδάκης -σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν- ήταν ράκος. «Μας είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και μας ζήτησε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Υπακούσαμε, γιατί πράγματι ίσα-ίσα που στεκόταν στα πόδια του», είπαν χαρακτηριστικά, ενώ έκαναν λόγο για μια προσωπικότητα που κάθε άλλο παρά θύμιζε την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω ο γνωστός καλλιτέχνης. Οι αστυνομικοί μετέφεραν εσπευσμένα τον γνωστό καλλιτέχνη, με περιπολικό και τις σειρήνες να «ουρλιάζουν», στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου οι γιατροί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Μανώλης Λιδάκης νοσηλεύτηκε φρουρούμενος για λίγη ώρα και όταν συνήλθε, οι γιατροί τού έδωσαν εξιτήριο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας. Το φιλικό περιβάλλον του τραγουδιστή αποδίδει την κατρακύλα του στο σκοτεινό δρόμο των ναρκωτικών και στην κουρελιασμένη ψυχολογική του κατάσταση. Οπως έγινε γνωστό, οι δύσκολες στιγμές που περνούσε τον τελευταίο καιρό (θάνατος συγγενικών του προσώπων) είχαν τσακίσει την ψυχολογία του, τον είχαν απομονώσει από τις παρέες του και τον είχαν οδηγήσει στα χάπια και τα ναρκωτικά. Πάντως, όπως υπογραμμίζουν όσοι τον γνωρίζουν, ο ίδιος προσπαθούσε όσο μπορούσε να μη δίνει δικαιώματα, ενώ φρόντιζε να λύνει μόνος του τα προβλήματα που τον απασχολούσαν.
Ε. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: