Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Γιαννάκη και μήνυμα για το Πολυτεχνείο

Από κοινού με 8 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, για τις αμοιβές των στελεχών των ΔΕΚΟ. Ο Μιχάλης Γιαννάκης, αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, ζητά από τη Κυβέρνηση τον άμεσο καθορισμό ανώτατων αποδοχών για τα στελέχη του Δημοσίου, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η δύσκολη οικονομική συγκυρία και ταυτόχρονα να ικανοποιείται το κοινό αίσθημα της κοινωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2009

Προς Υπουργό Οικονομικών


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου των αποδοχών των στελεχών των ΔΕΚΟ»
Εν μέσω μίας δύσκολης για την παγκόσμια κοινότητα οικονομικής κρίσης μια πειθαρχημένη δημοσιονομική διαχείριση πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης της χώρας.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για περιορισμό των αποδοχών των διοικητών των δημοσίων επιχειρήσεων θα πρέπει να περάσουν από τη θεωρία άμεσα στην πράξη και να βρουν εφαρμογή.
Στα πλαίσια αυτά ο καθορισμός των αποδοχών των διοικητικών στελεχών δημοσίων επιχειρήσεων και των οργανισμών κοινής ωφελείας θα πρέπει να συνάδουν με τη λιτή και ορθολογική διαχείριση που απαιτούν οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, η οικονομία της χώρας μας, αλλά και η οικονομική κατάσταση των ίδιων των δημοσίων επιχειρήσεων.
Ο περιορισμός των οικονομικών απολαβών των προέδρων διοικητικών συμβουλίων, διευθυνόντων συμβούλων, γενικών διευθυντών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, υψηλόβαθμων στελεχών δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας του δημόσιου τομέα, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής εξυγίανσης και περικοπής περιττών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.
Καθώς πρόκειται για πρόσωπα που καλούνται να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και να διαχειριστούν κρατικούς μηχανισμούς και χρήματα προς όφελος της χώρας και των πολιτών οι αποδοχές τους δεν μπορεί να σκανδαλίζουν και να δίνουν την εντύπωση της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας.
Το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί των στελεχών των ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με τα bonus που λαμβάνουν ξεπερνούν κατά πολύ τις αποδοχές των δικαστικών που εκτελούν ανώτατο κοινωνικό λειτούργημα προκαλεί την κοινωνία.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

- Προβλέπεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στον καθορισμό ανώτατου ορίου των οικονομικών αποδοχών των διοικητών δημοσίων επιχειρήσεων, αν ναι ποιο προβλέπεται να είναι το ανώτατο όριο και πότε θα αρχίσει να ισχύει το μέτρο, ποιους συγκεκριμένα θα αφορά;


Και ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης αποστέλλει μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δείτε.
Μήνυμα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Γιορτάζουμε και φέτος, 36 χρόνια μετά, την δικαίωση των αγώνων των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Δικαιώνονται οι αγώνες των πολιτών, των αντιστασιακών απέναντι σε ένα παράλογο και αντιδημοκρατικό καθεστώς. Τιμούμε όλους όσοι θυσιάστηκαν. Όσοι αγωνίστηκαν για την εδραίωση του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Σήμερα, ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη, έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν αποτελεί μόνο τιμή προς τους αγωνιστές. Ο φετινός εορτασμός είναι μια ακόμα απάντηση σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, σε όσους προσπαθούν να επιβάλλουν τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία, σε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν τους αγώνες της γενιάς μας. Στην τρομοκρατική έξαρση, στην ψευτοεπανάσταση των τρομοκρατικών ομάδων, η απάντησή μας είναι σθεναρή. Κανείς δε δικαιούται να υπονομεύσει τη δημοκρατία μας. Τη δημοκρατία, που κέρδισε με αίμα η γενιά του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: