Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Παρουσίαση προγράμματος εικονικής πραγματικότητας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (www.ime.gr) προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα και δικτυακή πύλη πολιτισμού και τουρισμού Βοιωτίας».Tο έργο, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Με τη συνεργασία των Δήμων Λεβαδέων και Θηβαίων και των αναπτυξιακών τους εταιριών και με την υποστήριξη της Αρχαιολογικής Εφορίας Θηβών και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει σημαντικά μνημεία της Βοιωτίας και δημιουργεί ένα νέο τρόπο δικτυακής πρόσβασης στον πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό της.
Προκειμένου να διαμορφωθεί σε όλους τους φορείς της Βοιωτίας ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων αυτής της συνεργασίας και των προοπτικών υλοποίησης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 , σας καλούμε στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού – Πειραιώς 254 – Αθήνα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11 π.μ.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας
της Νομαρχίας Βοιωτίας

Κλέαρχος Περγαντάς Λουκάς Καράντζαλης
Αντινομάρχης Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: