Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ξεκίνησε το bazaar της Φλόγας

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή το πρωί, με μεγάλη προσέλευση κάθε κατηγορίας και ηλικίας πολιτών, το φετινό εορταστικό «παζάρι» Χριστουγενιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων δώρων που διοργανώνουν οι γονείς και οι φίλοι της «ΦΛΟΓΑΣ», του «Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο κτίριο του πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Φώτη Κόντογλου»).
Σήμερα Σάββατο η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 10 π.μ. ως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή- τελευταία μέρα- από τις 10 π.μ. ως τις 6 το απόγευμα.

Τα έσοδα της εορταγοράς από την πώληση των προϊόντων που είναι ευγενική προσφορά επιχειρήσεων-χορηγών αλλά και έργα φίλων και παιδιών της Φλόγας, θα διατεθούν για τη λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας, όπου εδώ και χρόνια φιλοξενούνται παιδιά της περιφέρειας με τους γονείς τους για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας. «Το Σπίτι λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Παίδων κι έχει τη δυνατότητα πλήρους φιλοξενίας κάθε στιγμή ως 30 παιδιών με τον συνοδό τους, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί σχολείο για να μη χάνουν τα μαθήματά τους τα παιδιά. Επίσης υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη», λέει στα «ΝΕΑ» η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου.

Οπως επισημαίνουν το Διοικητικο Συμβουλιο και οι εθελοντες- μελη του Συλλογου που ηταν στην εορταγορα σημερα «αγοράζοντας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας και τις ευχετηριες καρτες σας από την Εορταγορά της Φλόγας σε πολύ χαμηλές τιμές, στηρίζετε συγχρόνως τον αγώνα των παιδιών για τη ζωή και την υγεία τους. Έτσι, αναφερουν, δυναμώνει η «ΦΛΟΓΑ» και συντροφεύει το παιδί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Σας περιμενουμε ολους μεχρι την Κυριακη το απογευμα, στο κεντρο της Αθηνας, Ακαδημιας 50».

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες
Επισης απο το Δ.Σ. μας καλουν να στειλουμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας με κάρτες της Φλόγας.
Οπως μας ειπε ο κ. Λεωνιδας Τσιρος «μαθητές από όλη την Ελλάδα -αλλα και παιδια της Φλογας- ζωγράφισαν το όνειρο των Χριστουγέννων και το πρόσφεραν στα ασθενη παιδιά μας ως ένδειξη αγάπης και ελπίδας στον αγώνα που δίνουν για την ζωή και την υγεία τους. Eμείς, οι γονείς της Φλόγας, προσθετει, μαζέψαμε με πολυ αγάπη τις ζωγραφιές αυτές, τις τυπώσαμε σε κάρτες και τις διαθέτουμε προς 7 € το πακέτο των 10 καρτών. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας, στείλτε τις ευχές σας με κάρτες της Φλόγας. Ετσι θα σχηματίσουμε ολοι μαζι μια ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης γύρω από το παιδί που έτυχε να αρρωστήσει από καρκίνο η αλλες νεοπλασματικες ασθενειες. Με την βοήθεια όλων μας, μπορεί να νικήσει».
Για οσους δεν προλαβουν μεχρι την Κυριακη να πανε στο «παζαρι» στην Ακαδημιας 50, ειδικα για τις καρτες, οι άνθρωποι της Φλόγας σας περιμένουν στα γραφεία του Συλλόγου, Αιγίου 6-8 στο Γουδί ή στα τηλέφωνα 210 7485000 και 210 7716363. «Κάθε μορφής υποστήριξη δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη αλλά πραγματικά πολύτιμη>>, λενε.

Η ΦΛΟΓΑ είναι Σύλλογος Γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από νεοπλασματικες ασθενειες και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με τα παραρτηματα και τους συλλογους που συνεργαζεται. Σήμερα, 27 χρόνια μετά την ίδρυση της η Φλόγα έχει εκπροσώπους με πλούσια δραση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.
Η ιστοσελίδα της Φλόγας ειναι: http://www.floga.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: