Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση για το Επος του '40 στον Αλίαρτο

Σε εκδήλωση προς τιμήν τής προσφοράς της γυναίκας στο έπος του ΄40 ,που διοργάνωσε στην Αλίαρτο η ομοσπονδία γυναικείων συλλόγων τής Βοιωτίας ,παρεβρέθη και πήρε το λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Αριαδνη Αγάτσα.Μιλώντας σε κατάμεστο ακροατήριο, η κα Αγάτσα, εξήρε τη γενναία στάση αλλά και την ουσιαστική συμβολή της γυναίκας εκεινη την περίοδο.<< Την ίδια ώρα που οι άνδρες έδιναν σκληρό αγώνα στο πεδίο μάχης για την ελευθερία,τόνισε η βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ , η γυναίκα που έμενε έδινε πολλούς επιμερους αγώνες ταυτόχρονα.
Ηταν η φροντίδα τών παιδιών, των ηλικιωμένων,η αγωνία για τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων,η εργασία στα χωράφια κοκ. Και βέβαια πολλές ήταν οι γυναίκες που συμμετείχαν ενεργά στη μάχη,είτε ακολουθώντας τους άνδρες στα βουνά, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους τραυματίες , είτε διακινώντας μηνύματα και πληροφορίες ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους. Και η σημερινή γυναίκα, σε μια άλλη εποχή, δίνει παρόμοιες μάχες στην κοινωνία.
Η κα Αγάτσα επαίνεσε την προσπάθεια των μελών της ομοσπονδίας και συνεχάρη την κυρία Πανταζή - Βασιλιά για την ενδιαφέρουσα ομιλία της

Δεν υπάρχουν σχόλια: