Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τρόμος στη βίλα της οικογένειας Γουλανδρή

Στέφανος Χίος- Πέτρος Κουσουλός
www.zougla.gr
Ένα σοβαρότατο συμβάν το οποίο –για άγνωστους λόγους- δεν δημοσιοποίησε η Ασφάλεια Αττικής, αποκαλύπτει η zougla.gr. Την προηγούμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, τρεις κουκουλοφόροι που κρατούσαν όπλα εισέβαλαν στο αχανές κτήμα της κυρίας Αλίκης Γουλανδρή στην Κηφισιά, έκτασης 32 στρεμμάτων. Οπλισμένοι σαν αστακοί σε ώρα που οι κάτοικοι της Κηφισιάς πήγαιναν στις δουλειές τους, οι τρεις κακοποιοί αποφασισμένοι σκαρφάλωσαν στο μαντρότοιχο της έπαυλης της οδού Αύρας 1, μπήκαν στο σπίτι σαν φαντάσματα και ακινητοποίησαν στο ισόγειο της βίλας την Αλβανή οικιακή βοηθό που εκείνη την ώρα έκανε δουλειές.
Την έδεσαν, τη φίμωσαν και την κλείδωσαν μέσα σε ένα δωμάτιο. Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενοι ότι δυο Έλληνες εργάτες δούλευαν στο μπαλκόνι, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, τους απείλησαν με τα όπλα, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν και αυτούς. Σαν δαιμονισμένοι άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι. Τελικά δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν. Το χρηματοκιβώτιο της οικογένειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες που μάλλον ήταν Αλβανοί (αφού η αλλοδαπή οικιακή βοηθός αναγνώρισε την εθνικότητά τους από τη προφορά τους) δεν το εντόπισαν αφού η οικογένεια Γουλανδρή το είχε πάρει από το σπίτι με προοπτική να το αντικαταστήσει με ένα μεγαλύτερο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι άρπαξαν χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή και εξαφανίστηκαν. Μετά από λίγο, η οικιακή βοηθός συνήλθε από το σοκ, κατόρθωσε να βγάλει την πετσέτα που της είχαν βάλει στο στόμα και σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά από τις φωνές.

Μια άλλη οικιακή βοηθός από γειτονικό σπίτι, μπήκε στη βίλα, έλυσε τα τρία θύματα της ληστείας και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στους κοσμικούς κύκλους της πόλης και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή. Όχι μόνο για τον επώνυμο στόχο που οι οπλισμένοι ληστές σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής επέλεξαν να χτυπήσουν, αλλά και για την αγριότητα την οποία επέδειξαν, εισβάλλοντας μέσα στο κτήμα-φρούριο, χωρίς να τους εμποδίσει κανένας. Γεγονός που επιτείνει την ανασφάλεια των πολιτών και επαναφέρει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στις γειτονιές της πρωτεύουσας.Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: