Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Μαγκριώτη με τους φορείς της Φθιώτιδας για τα διόδια

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δέχθηκε τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδος Νίκο Τσώνη και Τόνια Αντωνίου, τον νομάρχη κ Αθανάσιο Χειμάρρα, τον δήμαρχο Αταλάντης Γεώργιο Σκαμπερδόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Τραγάνας κ. Ανάργυρο Αλεξίου και την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της Τραγάνας

Οι φορείς της περιοχής του νομού Φθιώτιδας έθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την λειτουργία των νέων διοδίων στην περιοχή, όπως και τις ελλείψεις και τα προβλήματα του παράπλευρου Οδικού Δικτύου. Οι Γ. Δ/ντες κ.κ. Τυπάλδος και Κόκλας ενημέρωσαν για τους μέχρι τώρα χειρισμούς και αποφάσεις του Υπουργείου, όπως και για το περιεχόμενο της Σύμβασης, για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Παραχωρησιούχου που κυρώθηκε στην Βουλή το 2007.
Μετά το τέλος της συζήτησης ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι:

α. Κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της Σύμβασης. Το ΠΑΣΟΚ τα είχε επισημάνει κατά την διάρκεια της συζήτησης της σύμβασης στην Βουλή το 2007.
β. Θα καλέσει τους εκπροσώπους του Παραχωρησιούχου, τις επόμενες μέρες, για να διερευνήσουν λύσεις για μερικά από τα ειδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
γ. Στην Φθιώτιδα αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, θα πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα κατασκευής των παράπλευρών οδικών αξόνων, στους αυτοκινητοδρόμους.
δ. Η Κυβέρνηση, όπως από καιρό έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ , θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των Συμβάσεων Παραχώρησης, με στόχο τον σημαντικό περιορισμό της τελικής τους τιμής, με την αφαίρεση των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: