Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

O Τόγιας για τα διόδια

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ: Απαιτείται λύση στο θέμα της τιμής των διοδίων και του κυκλοφοριακού φόρτου της Παλαιάς Εθνικής Οδού

Η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία λογική ανταποδοτικότητας αύξηση των διοδίων στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην Βοιωτία.

Οι κάτοικοι της Βοιωτίας αλλά και οι εργαζόμενοι τόσο στον Νομό μας όσο και οι Βοιωτοί που εργάζονται στην Αθήνα και χρησιμοποιούν καθημερινά την εθνική οδό για την μετάβασή τους στην εργασία τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Μόνο για τα ΙΧ η αύξηση είναι της τάξεως του 40% ενώ για τις περιπτώσεις των βαρέων οχημάτων η οικονομική επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Έκτος όμως της οικονομικής επιβάρυνσης, οξύτατο είναι το πρόβλημα του κυκλοφοριακού φόρτου που έχει επωμισθεί η Παλαιά Εθνική Οδός Θήβας-Λιβαδειάς-Μπάρλου εξαιτίας της παράκαμψης των οδηγών, ώστε να αποφύγουν τα δυσβάσταχτα διόδια. Σε μια περιοχή που η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σε ένα επαρχιακό δρόμο που έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές του 1950 είναι σίγουρο ότι εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θα υπάρξουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ατυχήματα.

Απαιτείται η επαναδιαπραγμάτευση της τιμής των διοδίων και η εισαγωγή της έννοιας της ανταποδοτικότητας των εσόδων των διοδίων ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και να αναβαθμιστεί η Παλαιά Εθνική Οδός, να κατασκευαστεί ο κόμβος της Θήβας και να βελτιωθούν οι παράπλευροι, της Εθνικής Οδού, δρόμοι στην βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου -Οινοφύτων.

Τέλος για όλα αυτά αποτελεί άμεση ανάγκη η συνάντηση των φορέων του Νομού με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαγκριώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: