Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Σύλλογος Γονέων για την εμποροπανήγυρη της Λιβαδειάς

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
26/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αναλάβουν οι αρμόδιοι την ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και την ομαλή λειτουργία του Σχολείου κατά την εμποροπανήγυρη

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, επέδωσε σε όλους τους αρμοδίους την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιοποιούμε δεδομένου έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα λόγω της πανήγυρης:



Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
Λιβαδειά 19/10/2009

ΠΡΟΣ : 1. Δήμαρχο Λεβαδέων
2. Πρόεδρο Δ.Σ. Λεβαδέων
3. Δημοτικούς Συμβούλους Λεβαδέων

Κοινοποίηση:

1. Εισαγγελέα Λιβαδειάς
2. Νομάρχη Βοιωτίας
3. Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς
4. Τροχαία Λιβαδειάς
5. Δ/νση Υγείας Νομαρχ. Αυτ/σης Βοιωτίας


ΘΕΜΑ: Προβλήματα από τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης
Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν για μια ακόμη χρονιά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του σχολείου η διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης.
Είναι γνωστό σε σας ότι κάθε χρόνο, ο σύλλογος γονέων και το σχολείο προβαίνουν σε διαμαρτυρίες για τις απαράδεκτες συνθήκες, την ταλαιπωρία και τους σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.
Το σχολείο και οι γύρω χώροι μετατρέπονται σε χώρους εξυπηρέτησης χιλιάδων ανθρώπων - επισκεπτών και εμπόρων της πανήγυρης με συνέπεια την τρομακτική επιβάρυνση με σκουπίδια, οσμές και εστίες μόλυνσης. Ειδικά εφέτος που η νέα γρίπη επιβάλλει έκτακτα μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού, οι κίνδυνοι για την υγεία των μαθητών από την πανήγυρη πολλαπλασιάζονται.
Η πρόσβαση από και προς το σχολείο γίνεται με μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Πολλοί μικροί μαθητές είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν το παζάρι, ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ότι την πανήγυρη λυμαίνονται «συμμορίες» και «μαφίες με εκτελεστές». Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο καταλαμβάνονται δρόμοι και χώροι εκτός της πανήγυρης. Είναι επίσης γεγονός ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν πάμπολλες παραβατικές πράξεις. Κατόπιν όλων των παραπάνω η γενική συνέλευση των γονέων αποφάσισε να ζητήσουμε την μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στον ίδιο χώρο, προκειμένου να προστατευθεί η λειτουργία του σχολείου, η υγεία, η ακεραιότητα και η ασφάλεια των μικρών μαθητών. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητούμε να αναλάβετε την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και την ομαλή δραστηριότητα του σχολείου. Ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: