Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για τον θάνατο του Πακιστανού

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοωτίας για το θάνατο του 25χρονου πακιστανού στη Νίκαια.
Την Παρασκευή 9/10/09 πέθανε ο 25χρονος πακιστανός Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ύστερα από ξυλοδαρμό, όπως καταγγέλλεται, από αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας στο σπίτι του και στη συνέχεια από βασανισμούς που υπέστη στο τμήμα κατά την προσαγωγή του στις 26/9/09. Ο νεαρός πακιστανός είχε προσαχθεί ως ύποπτος για υπόθεση ξυλοδαρμού ανηλίκου όπου ο μηνυτής δεν τον αναγνώρισε, απέσυρε τη μήνυση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος
Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα της κακομεταχείρισής και των βασανιστηρίων που υπέστη από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Ο Μοχάμεντ ήταν ένας νέος άνθρωπος που ζούσε στη χώρα μας και ο θάνατός του θέτει επί τάπητος τα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης, των προσφύγων και του σύγχρονου δουλεμπορίου, που λαμβάνει χώρα στο Αιγαίο. Επίσης απεικονίζει με το χειρότερο τρόπο τη γκετοποίηση των μεταναστών στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στις γειτονιές της Αθήνας.
Tην ίδια ώρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιεύει έκθεση όπου κατηγορεί την Ελλάδα για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων και την άρνηση για νόμιμη πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Η προβολή του γεγονότος από το BBC, όπου υπογραμμίζεται η κακοποίηση του νεαρού πακιστανού και η ταύτισή της με το Αbou Graib στο Ιράκ πρέπει να μας προβληματίζει. Πλέον τίθεται με τον πιο άμεσο τρόπο το ζήτημα μιας κοινής ανθρωπιστικής μεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Πρακτικές τέτοιου είδους από τα επίσημα κρατικά όργανα επιβολής της τάξης δεν μας αφήνουν αδιάφορους αλλά τα καταγγέλλουμε απερίφραστα. Θεωρούμε πως η ελληνική αστυνομία αν θέλει να βρεθεί δίπλα στον πολίτη, να ανακτήσει την εκτίμηση της κοινωνίας και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας πρέπει να φροντίσει τέτοια γεγονότα να πάψουν να υφίστανται. Η προστασία του πολίτη, του κάθε ανθρώπου που ζει σε αυτή τη χώρα και η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στις αρχές πρέπει να είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του νέου υπουργείου Προστασίας του πολίτη και της ελληνικής αστυνομίας.
Χωρίς να εισερχόμαστε στη θέση της Δικαιοσύνης και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του γεγονότος λέμε τα εξής:
·άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ,
· άμεση παραπομπή των ενόχων στη δικαιοσύνη · καμία συγκάλυψη ρατσιστικών επιθέσεων και γεγονότων αστυνομικής βίας
· κάλεσμα στη νεολαία και σε όλη την κοινωνία ειδικά των Αθηνών να πάρει θέση
·αλληλεγγύη στους μετανάστες-θύματα ρατσιστικών επιθέσεων

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: