Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ορίστηκε η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ

Ναι» στη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων επί της διαδικασίας της εκλογής είπε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
Στις σχετικές δηλώσεις του ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ανοίγει, αφού έως τις 22 Οκτωβρίου μπορούν να προσέλθουν και νέοι ενδιαφερόμενοι.
Για τις νέες υποψηφιότητες απαιτείται -όπως και για τις τέσσερις που έχουν ήδη κατατεθεί- η συλλογή 50 υπογραφών. Παράλληλα, τυχόν νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να συμφωνήσουν με τη διαδικασία που έχει αποφασιστεί.
Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι οι κάλπες για την εκλογή θα στηθούν στις 6 Δεκεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα με κάλπες. Τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ιδιότητα του μέλους της ΝΔ, αλλά και πολίτες. Οι τελευταίοι θα καταθέτουν αίτηση ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη.
Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη, ότι για να γίνει η ψηφοφορία απαιτείται να υπάρξουν ορισμένες καταστατικές αλλαγές, τις οποίες θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνέλθει μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: