Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Δυσαρέσκεια Σαμαρά για την Επιτροπή Συνεδρίου της ΝΔ

Στις 7 Νοεμβρίου το συνέδριο της ΝΔ
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου θα είναι ο Δ. Σιούφας
Αντίδραση Σαμαρά
Τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο Β. Μεϊμαράκης συζήτησε με τον Κ. Καραμανλή τα διαδικαστικά του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ που αποφασίστηκε να γίνει στις 7 Νοεμβρίου.
Ο πρώην υπουργός πρότεινε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από συνέδριο, τα μέλη του οποίου θα αναδειχθούν από την κομματική βάση της ΝΔ. Δηλαδή, το συνέδριο να μην έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε είναι πως μια τέτοια διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Σήμερα, πάντως, αποστέλλονται προς τα μέλη της ΚΕ της ΝΔ οι επιστολές με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή να συγκαλέσει το έκτακτο συνέδριο με θέμα την εκλογή αρχηγού για τις 7 Νοεμβρίου, το οποίο βάσει του καταστατικού θα έχει την ίδια σύνθεση με το τελευταίο συνέδριο του 2007.
Εξάλλου, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, κ. Κώστα Καραμανλή, ορίστηκε η επιτροπή συνεδρίου αποτελούμενη από τους εξής:
Πρόεδρος: Δ. Σιούφας
Μέλη: Ελ. Ζαγορίτης, Μ. Γιαννάκου, Ευ. Μεϊμαράκης, Ντ. Μπακογιάννη, Φ. Πάλλη – Πετραλιά, Π. Παναγιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας, Ι. Τραγάκης, Δ. Κοντός, Κ. Κωστούλας, Χ. Μανιάτης, Δ. Πανοζάχος, Φ. Πατριανάκου, Σ. Τσίφτης, Γ. Παπανικολάου και Μ. Δασκαλάκης.

Αντίδραση Σαμαρά
Αναφορικά με τη σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από το γραφείο του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώθηκε ότι: «Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας», προσθέτοντας ότι: «Θέλουμε παράλληλα να πιστεύουμε ότι η επιτροπή συνεδρίου θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: