Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ο Ορχομένιος Γιώργος Ζανιάς νέος πρόεδρος του ΣΟΕ

Ο καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς ορίστηκε νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο αυτό. Είναι, επίσης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Παγκόσμια Τράπεζα και τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης, έχει θητεύσει ως πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής στο ΚΕΠΕ ( 1998 - 2001) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001 - 2004).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δείτε ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Ζανιά.

Ο Γιώργος Π. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Έχει θητεύσει, επίσης, στις ακόλουθες θέσεις: Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, δημοσιευμένα στα μεγάλα διεθνή οικονομικά περιοδικά, και συλλογές άρθρων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, την Αγροτική Πολιτική και τη Διεθνή Ανάπτυξη. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα. Υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Κυριακάτικο ΒΗΜΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: