Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για τον Θ. Λερούνη

Έκκληση για την απελευθέρωση του Θ. Λερούνη
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας ενώνει τη φωνή του με τους Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απευθύνοντας έκκληση για την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου και της Ε.Ε. στην προσπάθεια για την απελευθέρωση του Θ. Λερούνη, προέδρου της Μ.Κ.Ο. «Έλληνες Εθελοντές».

Ο Θ. Λερούνης έχει αφιερώσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωή του στη μελέτη και την παροχή βοήθειας στη γνωστή φυλή των Ταλάς. Απήχθη από τους Ταλιμπάν στη συνοριακή ζώνη Πακιστάν Αφγανιστάν στις 8 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι για την απελευθέρωσή του απαιτούν την καταβολή λύτρων ύψους 20.000 δολαρίων και την απόλυση τριών στελεχών τους από τις πακιστανικές φυλακές. Όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες διαπραγματεύσεων έχουν πέσει στο κενό.

Εκ μέρους του κινήματος την έκκληση απηύθυνε προχθές η Ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη, η οποία στην επιστολή της τονίζει την πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά του απαχθέντος και εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Δυστυχώς για πολλοστή φορά μέλη Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη πέφτουν θύματα των πολιτικών και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων.

Με τη θλιβερή αφορμή της απαγωγής η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βοιωτίας τονίζει την ανάγκη να γίνουν επιτέλους σεβαστές οι διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα και τα δράση των Μ.Κ.Ο. σε ζώνες πολέμου. Είναι εντελώς απαράδεκτο άνθρωποι που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε φτωχούς αμάχους και αθώα θύματα να υφίστανται τέτοιου είδους μεταχείριση.

Γιώργος Σκλάβος
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: