Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

To KKE για τη ΔΟΕ στο Καρπενήσι

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Στις 16-17 Οκτώβρη πραγματοποιείται στο Καρπενήσι το εκπαιδευτικό συνέδριο της ΔΟΕ. Χρόνια μετά την εισαγωγή των νέων βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι πια ξεκάθαρος σε όλους ο αντιδραστικός προσανατολισμός τους. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτό το συνέδριο!Το συνέδριο αυτό είναι μια επιχείρηση ενσωμάτωσης του κινήματος των εκπαιδευτικών στην αστική εκπαιδευτική πολιτική, συνέδριο αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας, συνέδριο διαχείρισης της μιζέριας της ταξικής πολιτικής στην εκπαίδευση που δημιούργησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τα νέα σχολικά βιβλία, στο Δημοτικό–Γυμνάσιο, διέπονται από ιδεολογική μονομέρειά, από την κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης, από αντιεπιστημονικό τρόπο σκέψης, ανορθολογισμό και προσπάθεια εξίσωσης στη συνείδηση των παιδιών του μύθου με την επιστήμη, του επιστημονικού με το μεταφυσικό. Χαρακτηρίζονται από το χτύπημα της συνοχής των επιστημών και της σκέψης των παιδιών.

Τα νέα βιβλία καθώς και τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα και τα Διαθεματικά Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών αποτελούν σημαντικό μοχλό προώθησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που επιδιώκει να συνδέσει πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου με την εκπαίδευση, με κύριο στόχο την παραγωγή του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται σήμερα για να αυξήσει την κερδοφορία του. Εντάσσονται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή των οκτώ δεξιοτήτων για τη δια βίου μάθηση.
13/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: