Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Στα φαβορί ο Τόγιας

Νέο Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο εκλέγει το Σαββατοκύριακο το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να προτείνει για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου στέλεχος από τη νεώτερη γενιά του κόμματος.
Επίσης, σύμφωνα με τα Νέα, μεγάλη προβλέπεται να είναι η ανανέωση του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς τα επτά από τα συνολικά 14 μέλη του έχουν αναλάβει υπουργικά καθήκοντα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο πέραν του προέδρου και πρωθυπουργού μπορούν να συμμετέχουν και τέσσερις υπουργοί. Επίσης, θα πρέπει να καλυφθεί η συμμετοχή σε ποσοστό 40% των γυναικών βάσει της ποσόστωσης, αλλά και των νέων κάτι που προβλέπεται με τη συμμετοχή του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο όργανο.
Τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είναι οι Ντίνος Ρόβλιας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θάνος Μωραΐτης, Πάνος Μπεγλίτης, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Καρχιμάκης και Λούκα Κατσέλη.

Για τη θέση του νέου γραμματέα, που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Ραγκούση, ενδιαφέρον άμεσα ή έμμεσα έχουν εκδηλώσει οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιάννης Μίχας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Ασκούνης, όπως επίσης και τα στελέχη της νεώτερης γενιάς, Λάμπρος Μίχος, Σωκράτης Ξυνίδης, Βασίλης Τόγιας και Θανάσης Οικονόμου.

Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εξηγεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα ανεξάρτητα από την πρόταση του Γ. Παπανδρέου εκτός εάν αυτή αφορά πρόσωπο της λεγόμενης παλιάς φρουράς όπως π.χ. ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ή ο Θανάσης Τσούρας. Ο τελευταίος έχει διευκρινίσει πάντως ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα.
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: