Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μεταφορά 450 Γάλλων τουριστών στον Άγιο Κωνσταντίνο λόγω πυρκαγιάς

Με ασφάλεια και συνοδεία του λιμενικού, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αποβιβάστηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο 460 Γάλλοι τουρίστες που μεταφέρθηκαν από το ξενοδοχείο «Μεντιτερανέ», όπου διέμεναν στη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το μεσημέρι.
Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο έχοντας δημιουργήσει μέτωπο που ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στα Λουτρά Γιάλτρων και τα Γιάλτρα. Πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς, η οποία κατακαίει ένα από τα ωραιότερα πευκοδάση της χώρας. Μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν και ορισμένες παραλιακές περιοχές κοντά στα Γιάλτρα.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών -πνέουν άνεμοι 7 ως 8 μποφόρ- με δυσκολίες γίνεται η μεταφορά πυροσβεστών, αφού έχει η διακοπεί η πορθμιακή γραμμή Αρκίτσα -Αιδηψός. Έτσι, με έκτακτο δρομολόγιο φεριμπότ στις 6 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ μεταφέρθηκαν 35 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, προερχόμενοι από Αθήνα και Θεσσαλία.
Μετά τις 8 το βράδυ οι άνεμοι παρουσίασαν ύφεση και η πυροσβεστική εκτιμά ότι κατά την διάρκεια της νύχτας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την φωτιά.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 78 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου έκαναν ρίψεις νερού 8 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: