Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σκληρή ανακοίνωση από Κοτσικώνα για το γήπεδο

Σκληρή ανακοίνωση για την εκ μέρους του Δήμου Λεβαδέων παραχώρηση της μακροχρόνιας χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς στην ΠΑΕ ΛΕβαδειακός εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ο κ. Νώντας Κοτσικώνας. Δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με έκπληξη μάθαμε ότι αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή της Λιβαδειάς, μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Λιβαδειάς (ΔΑΟΛ), παραχώρησε για μακροχρόνια χρήση το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Λιβαδειάς στην ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ !
Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, σε μια αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία και χωρίς να ενημερωθεί καν το Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθεί να εγκρίνει την απόφαση του ΔΑΟΛ, προφανώς για να υποβαθμιστεί το θέμα και να προληφθούν οι όποιες αντιδράσεις.
Και είναι πολλοί αυτοί που οφείλουν ν’ αντιδράσουν: οι σύλλογοι κλασσικού αθλητισμού, καθώς και τα ερασιτεχνικά αθλητικά και ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας, οι δημότες που δεν έχουν άλλο δημόσιο χώρο άθλησης, οι εργαζόμενοι που βλέπουν να συνεχίζεται η πολιτική της παραχώρησης της Δημοτικής Περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ανεξάρτητα από τους αναμφισβήτητους συναισθηματικούς δεσμούς που όλοι οι Λιβαδίτες έχουμε με την ομάδα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε «τα στραβά μάτια», σε μια προκλητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του κ. Τσιφή, που παραδίδει, το μοναδικό οργανωμένο στάδιο της πόλης μας, στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ.
Μετά την μίσθωση των υποδομών της Κρύας (ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ και ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ), την μίσθωση πεζοδρομίων, πεζόδρομων και πλατειών, την παραχώρηση για 50 χρόνια (!) του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ήρθε και η παράδοση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ και προφανώς έπεται συνέχεια σε ότι δημοτικό έχει απομείνει.

Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις που έχουν υπεύθυνους και συνυπεύθυνους, αυτούς που θέλουν την Τ.Α. να εξυπηρετεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, να «συμπράττει» με ιδιωτικά συμφέροντα, να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να ανέχεται τις εργολαβικές αυθαιρεσίες και προκλητικές καθυστερήσεις κατά την κατασκευή κρίσιμων έργων (ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς, ΧΥΤΑ, κλειστό κολυμβητήριο κ.λ.π.), σε βάρος της λαϊκής περιουσίας και υποδομής.
Την ίδια δε ώρα, καμία ουσιαστική μέριμνα – υποδομή για τον ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Κουβέντα για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, από την πλευρά του Δήμου, γιατί είναι … δαπανηρή !
Αλλά ταυτόχρονα, οι κάθε είδους ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ και ΤΕΛΗ αυξάνονται κάθε χρόνο μαθηματικά. Ένα έργο δηλαδή που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη επαναλαμβάνεται…

Ο Λιβαδείτικος λαός, που έχει βιώσει επί σειρά ετών την αντιλαϊκή πολιτική διοίκησης στο Δήμο, πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αποδώσει τις αναλογούσες πολιτικές ευθύνες και να πάρει την υπόθεση αυτή στα χέρια του.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
Νώντας Κοτσικώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: