Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί παγκόσμια ημέρα κατά του Aids. Περισσότερο, όμως, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης των ολέθριων συνεπειών του ιού για την ανθρωπότητα, ημέρα μνήμης των υποσχέσεων που κατά καιρούς δόθηκαν για την καταπολέμησή του, από εγχώριους και διεθνείς αρμοδίους, κυβερνητικούς και παγκόσμιους οργανισμούς και που δεν τηρήθηκαν, αλλά και ημέρα υπόσχεσης ότι σε ότι μας αφορά θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα προγράμματα πρόληψης των αρμοδίων οργανώσεων.

Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης και της μεγέθυνσης του αριθμού θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους, με τον ιό HIV.

Οι ασθενείς και οι φορείς του ιού αντιμετωπίζονται ως σύγχρονοι «λεπροί». Η παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία έχει διδάξει, όπου η γνώση, η ενημέρωση κι η σοβαρή προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων «ασθενούν», το τέρας του κοινωνικού ρατσισμού βρίσκει πρόσφορο έδαφος επικράτησης.

Σήμερα, περίπου 25 χρόνια μετά τον εντοπισμό του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ή HIV, οι μεγαλόστομες εξαγγελίες των ανά τον κόσμο αρμοδίων, προσώπων και φορέων, στοιχειώνουν τις ελπίδες των εκατομμυρίων ασθενών για λύτρωση.


· Στα πλαίσια αυτά, όλοι μαζί, την 1η Δεκέμβρη βγαίνουμε μπροστά!

· Καταδικάζουμε την υποκρισία και τον κοινωνικό ρατσισμό!

· Διεκδικούμε ένα καλύτερο κόσμο!

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος


Δεν υπάρχουν σχόλια: