Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την απόπειρα της παράταξης της Δεξιάς στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, να εμφανίζεται ως θύμα συνεχιζόμενων επιθέσεων της ΠΑΣΠ, με αφορμή τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Όπως όλοι γνωρίζουν, τραμπούκοι με διακριτικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ εισέβαλαν στις 30 Οκτωβρίου στην ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκαν με λύσσα εναντίον φοιτητών και συνδικαλιστών της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ. Η επίθεση δεν απείχε πολύ από τις γνωστές δολοφονικές επιδρομές των αλήστου μνήμης παρακρατικών της ΕΚΟΦ, των Κενταύρων και των RANGERS, και επιβεβαιώνει τις διαχρονικές πρακτικές της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
Μάλιστα η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου στις 2.11.09 καταδίκασε απερίφραστα τις βαρβαρότητες που σημειώθηκαν σε βάρος της ΠΑΣΠ, παίρνοντας σαφή θέση για τους υπαιτίους των επεισοδίων.
Διαπιστώνουμε όμως ότι, παρότι έγιναν προσπάθειες εκτόνωσης του κλίματος, χωρίς βέβαια να εξισώνονται οι θύτες και τα θύματα, συνεχίζεται η αθλιότητα να κατονομάζονται στελέχη πρώτης γραμμής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μαζί με της ΠΑΣΠ, ως μέλη περιφερόμενης συμμορίας. Προφανώς οι κύριοι της ΔΑΠ και της ΔΑΠ- ΑΣΟΕΕ δεν γνωρίζουν την λαϊκή ρήση «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν είχε και δεν έχει ποτέ στην ιστορία της παρελθόν παρακρατικών δράσεων και τραμπουκισμών. Δεν συνδέθηκε ποτέ στέλεχος της με υποθέσεις, όπως συνέβη με στελέχη της ΟΝΝΕΔ στη δολοφονία του άτυχου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Γι’ αυτό καλούμε τους κυρίους της ΔΑΠ να σταματήσουν τις συκοφαντίες και τις ύβρεις σε βάρος στελεχών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας σε διαφορετική περίπτωση κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση αρχής, ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης απόψεων και ιδεών και οι φοιτητές θα δώσουν πολιτική απάντηση σε ενέργειες όπως αυτές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: