Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Επίδομα θέρμανσης 100 - 200 ευρώ σε μικροσυνταξιούχους

Έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους πάσης φύσεως συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ καθώς και στους εγγεγραμμένους ανέργους θα χορηγηθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.
Οι ανωτέρω υπουργοί κατέθεσαν σήμερα (Πέμπτη) στη Βουλή τη σχετική τροπολογία στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για το ταμείο εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.


Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100-200 ευρώ ανά δικαιούχο. Η ενίσχυση χορηγείται σε κάθε άτομο ξεχωριστά ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει και άλλο άτομο στο ίδιο νοικοκυριό που δικαιούται την ενίσχυση. Συνεπώς, για νοικοκυριό με δύο δικαιούχους η ενίσχυση φθάνει έως τα 400 ευρώ.
Το ύψος της ενίσχυσης καταβάλλεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.
Ειδικότερα η ενίσχυση καθορίζεται ως εξής:
1. Για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής, η ενίσχυση θα είναι 200 ευρώ.
2. Για τους δικαιούχους των νομών Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Μαγνησίας, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας η ενίσχυση καθοριστηκε σε 150 ευρώ.
3. Για τους δικαούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου η ενίσχυση καθορίζεται σε 100 ευρώ.


Το ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο και θα καταβληθεί για μεν τους συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη στους δε μακροχρόνια ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ.
Η χορήγηση του συγκεκριμένου εκτάκτου επιδόματος θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο Καταπολέμησης της Φτώχειας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: