Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Συνθέτουν το παζλ της απαγωγής

Το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου συνθέτουν από χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών. Χθες το μεσημέρι, τον 74χρονο επισκέφθηκε στο σπίτι του στο Καβούρι κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας που διενεργούν τις έρευνες και συνομίλησαν μαζί του για περισσότερες από 5 ώρες, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το σημείο όπου κρατήθηκε όμηρος και για το προφίλ των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγόπουλος φέρεται να κατέθεσε ότι το κρησφύγετο των απαγωγέων απείχε μία περίπου ώρα από το σημείο όπου οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό του κ. Γιώργο Σαρδέλη. Ο χώρος κράτησής του δεν βρισκόταν στο ισόγειο καθώς χρειάστηκε να ανέβει σκάλες. Τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με χαρτόνια, με αποτέλεσμα να χάνει την αίσθηση του χρόνου, αφού δεν μπορούσε να αντιληφθεί αν ήταν μέρα ή νύχτα.
Ο κ. Παναγόπουλος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τα άτομα που έμπαιναν στο δωμάτιο ήταν πάντοτε δύο, άλλαζαν σύνθεση και φορούσαν τα ίδια ρούχα, ενώ τη φύλαξή του είχαν αναλάβει συνολικά τέσσερα άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς εκτός από κουκούλες είχαν καλυμμένα τα πέλματά τους με σακούλες χειρουργείου. Το στοιχείο αξιολογείται ως δείγμα υψηλού επαγγελματισμού καθώς έτσι οι δράστες εξασφάλιζαν ότι σε περίπτωση εντοπισμού του κρησφύγετου από την ΕΛ. ΑΣ. δεν θα είχαν αφήσει πίσω τους υπολείμματα γενετικού υλικού. Σε αναζήτηση τέτοιου υλικού οι αστυνομικοί δεν αποκλείεται να ελέγξουν ενδελεχώς τα ρούχα που φορούσε στο διάστημα της ομηρίας του ο κ. Παναγόπουλος: μια φόρμα και ένα μπουφάν.
Οι συνομιλίες του 74χρονου με τους απαγωγείς ήταν πάντοτε ολιγόλεπτες και στο δωμάτιο υπήρχαν δύο καρέκλες, ένα τραπέζι και μια τηλεόραση που βοηθούσε τον κ. Παναγόπουλο να διατηρεί επαφή με τον χρόνο. Η κατάθεσή του διεκόπη και πιθανολογείται ότι θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών επιχειρούν να εξάγουν οι αστυνομικοί και από τον «χάρτη» των περιοχών, εντός των οποίων κινήθηκαν οι απαγωγείς.

Τρία είναι κατά τα φαινόμενα τα πεδία της έρευνας. Το πρώτο βρίσκεται στη Βοιωτία, περιοχή όπου ζητήθηκε από την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου να παραδώσει τα λύτρα (έγινε ήδη αυτοψία) αλλά και απ' όπου προήλθε η πληροφορία ότι έγινε (πιθανόν από γυναίκα συνεργό) αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων ινσουλίνης. Το δεύτερο προσδιορίζεται στην περιοχή των Μεσογείων καθώς εκεί βρέθηκαν καμένα τα δύο Ι. Χ. της απαγωγής, απελευθερώθηκε ο οδηγός του κ. Παναγόπουλου και εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο η 2η βιντεοκασέτα με μήνυμα του 74χρονου προς την οικογένειά του. Ερευνες διεξάγονται και στην περιοχή του Χαϊδαρίου (Δαφνί) όπου αφέθηκε ελεύθερος ο εφοπλιστής.

Στο σημείο γίνεται έρευνα για να εντοπιστεί κλεμμένο Ι. Χ. που τυχόν χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μεταφορά του εφοπλιστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο της απελευθέρωσής του είναι «τυφλό».
Βέβαιο θεωρεί η ΕΛ. ΑΣ. ότι πληροφορίες ή επιχειρησιακό σχέδιο δράσης προήλθε μέσα από φυλακές (φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου) όπου κρατούνται γνωστοί ποινικοί που έχουν σχέση με τη «νύχτα». Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν ήδη «ενοχλήσεις» από αστυνομικούς. Αλλοι, ελεύθερα παλαιά μέλη του «συνδικάτου του εγκλήματος», αναζητούνται καθώς η απουσία τους από την «πιάτσα» συνιστά ένδειξη πιθανής ενοχής. Αξιολογείται, τέλος, πληροφορία σύμφωνα με την οποία το άτομο που συνομιλούσε με την κ. Παναγοπούλου είχε κρητική προφορά.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: