Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Μαγκριώτης και Καρανίκας στη Βουλή για τον δρόμο Αμφισσας-Λιδωρικίου

Ιδού η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κκ. Μαγκριώτη και Καρανίκα για τον δρόμο Αμφισσας-Λιδορικίου.

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
κ. Γ. Παπαθανασίου
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά

Θέμα: Κατασκευή εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδορικίου

Κύριοι Υπουργοί,
Επανειλημμένως, τόσο με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (5032/24.01.2008, 12795/26.05.2008 και 8212/15.10.2008) όσο και με την επίσκεψη μας στο έργο, σας έχουμε επισημάνει την σπουδαιότητα για την ανάπτυξη της ορεινής Φωκίδας του άξονα «Αγ. Ευθυμία – Διασταύρωση με Φυλακές Μαλανδρίνου». Ο άξονας αυτός θα εξυπηρετήσει την σύνδεση της Δωρίδας με την Άμφισσα, πρώτευουσα του Νομού, αλλά και με τα αστικά κέντρα. Ο άξονας αυτός εξυπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής και την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Το έργο καρκινοβατεί εδώ και μήνες. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, συγκεντρώθηκαν δε υπογραφές οι οποίες και απεστάλησαν τόσο στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς όσο και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αντί να συζητούμε για την ολοκλήρωση του έργου, έργο αξίας 8.700.000 ευρώ , συζητούμε για το εάν και πότε θα μπει ασφαλτικός τάπητας τουλάχιστον μεταξύ των δύο χωριών, της Αγ. Ευθυμίας και της Βουνιχώρας. Αντιλαμβάνεστε ότι οι προσδοκίες όλων μας, αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων, έχουν μηδενισθεί.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την ολοκλήρωση του έργου ; Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του ;
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις Αναδόχου – Υπηρεσίας ως προς το σκέλος εκτέλεσης των εργασιών και υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου ;
Θεωρείτε πιθανή την υλοποίηση του έργου έως το τέλος του 2009;
Πόσα χρήματα θα χαθούν από το Γ ΚΠΣ αν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2009 και πόσα χρήματα θα δεσμεύσει το ίδιο έργο από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του εντός της Δ Προγραμματικής Περιόδου , 2007-2013;
Πόσο είναι το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης που διαθέτει το ΕΣΠΑ για Υποδομές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Γιάννης Μαγκριώτης
Ηλίας Καρανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: