Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η ανακοίνωση τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το Αλουμίνιο

Η ανακοίνωση τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το Αλουμίνιο.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Πολλές φορές στο παρελθόν ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε αναφερθεί στο θέμα της τιμής πώλησης του ρεύματος από την ΔΕΗ στην Ελληνική Βιομηχανία.
Η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι πως με κάθε τρόπο πρέπει να στηριχτεί η Ελληνική Βιομηχανία και γενικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου τα Ελληνικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά των ξένων και έτσι οι Επιχειρήσεις της χώρας μας να επιβιώνουν στον ανταγωνισμό.
Όσο η ΔΕΗ ήταν κρατικό μονοπώλιο και χωρίς ανταγωνιστές με υγιή οικονομική βάση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, η στήριξη αυτή να γίνεται μέσω της ΔΕΗ και συγκεκριμένα της τιμής πώλησης του ρεύματος.
Αυτό όμως όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει στο παρελθόν δεν μπορεί να συνεχιστεί σήμερα που η ΔΕΗ :
•δεν είναι μονοπώλιο,
•που έχει δεκάδες ανταγωνιστές (Ελληνικούς και ξένους κολοσσούς )
• που είναι υποχρεωμένη να κινείται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και
•που παρά τις συνεχείς και πρωτόγνωρες αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων έχει καταρρεύσει οικονομικά παρουσιάζοντας ζημιές πάνω από 300 εκατ. Εuro.

Ενας από τους βασικούς λόγους οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι η Επιχείρηση του Ελληνικού λαού αναγκάζεται να τροφοδοτεί την Ελληνική βιομηχανία με ενέργεια επι ζήμια σε τιμές φθηνότερες από ότι της κοστίζει να την παράξει.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ Α.Ε. μόνο από το τιμολόγιο Α-150 (που χρησιμοποιούν 30 βιομηχανίες ) ζημιώθηκε κατά το πρώτο επτάμηνο του 2008 κατά 129 εκατομμύρια € !
Οι απίστευτες αυξήσεις που πλήρωσαν οι Έλληνες καταναλωτές εξαιτίας της ζημιάς της Επιχείρησης πήγαν να τροφοδοτήσουν τα κέρδη της Ελληνικής βιομηχανίας.

Επιπρόσθετη ζημιά της ΔΕΗ Α.Ε. της τάξης των 50 – 80 εκ.€ ετησίως όπως είναι επίσης γνωστό προήλθε από τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της εταιρείας ΑτΕ .
Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 54/2003 η ΔΕΗ δεν είναι υποχρεωμένη να πριμοδοτεί εταιρείες επί ζημία της .
Συνεπώς, κανένας καλοπροαίρετος παράγοντας δεν μπορεί να αγνοήσει τις αιτίες αυτές που στην κυριολεξία είναι πηγές αφαίμαξης της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού που όλοι οφείλουμε να την προστατεύσουμε πριν να είναι ήδη πολύ αργά.
Θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι το κράτος – η Κυβέρνηση να βρει άλλους τρόπους στήριξης της βιομηχανίας και όχι μέσα από τον εκβιασμό και την απαίτηση του μεγαλώματος των ζημιών της ΔΕΗ Α.Ε.

Η αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΑτΕ είναι γνωστή και δεδομένη και αποδεικνύεται από τους γενικότερους αγώνες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με μπροστάρη τη ΓΣΕΕ.
Τέλος, καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ από τη γραμμή εφαρμογής των δρομολογημένων αποφάσεων που έχουν την έγκριση του Δ.Σ.
‘Εχει χρέος και ΕΥΘΥΝΗ να προστατεύσει τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των καταναλωτών.

Δείτε κι αυτό
Δεν κλείνει το Αλουμίνιο, λέει η Μυτιληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: