Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Οι 8 δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τους αγρότες

Οι 8 προτάσεις/δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τον αγροτικό κόσμο όπως μας απεστάλησαν από την Πειρφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ρήγα Φεραίου 1, Λαμία 35100 –τηλ.22310/21790 & fax: 22310/20248
e-mail:pe-stereas.elladas@pasok.gr

O πρόεδρος του Κινήματός μας Γιώργος Α. Παπανδρέου αποτυπώνοντας το πλαίσιο μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης πολιτείας – αγροτικού κόσμου δεσμεύεται για τις εξής 8 ξεκάθαρες προτάσεις:

1.Την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, για βελτίωση των υποδομών αποταμίευσης και διαχείρισης νερού και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων.
2.Για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
3.Για την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση νέων σύγχρονων και ισχυρών συλλογικών δομών, που να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, σπόρων, ζωοτροφών και στην εμπορία των προϊόντων. Χρειάζονται αλλαγές και τομές στις Συνεταιριστικές μας Οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις πρέπει να είναι και θα είναι στην υπηρεσία του απλού αγρότη. Να είναι εργαλείο και μοχλός στήριξης του εισοδήματός του, ενημέρωσης και εκπαίδευσής του, και όχι ασανσέρ για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών.
4.Για την καθιέρωση ενός πραγματικού μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων, για να σταματήσουν τα γνωστά σε όλους «κανόνια» στην αγορά, όπως βεβαίως και για την καθιέρωση του μητρώου για τον ίδιο τον αγρότη.
5. Για την διασφάλιση συνεχούς, έγκυρης και αποτελεσματικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των αγροτών σε όλες τις νέες τεχνολογικές, παραγωγικές εξελίξεις. Και δεσμεύομαι να δημιουργήσουμε επιτέλους μια Ανώτατη Σχολή για επαγγελματίες αγρότες.
6. Για τον χωροταξικό σχεδιασμό, τον καθορισμό των χρήσεων γης και την διαμόρφωση προϋποθέσεων χρήσης και ενοικίασης της γης, με ευνοϊκούς όρους για τον αγρότη.
7. Για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, και του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι νέοι - δυστυχώς - κίνδυνοι που προκαλούνται λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.
8. Για ένα σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, «Βοήθεια στο σπίτι». Αυτή είναι η απαραίτητη υποδομή για να μπορεί να αισθανθεί η αγροτική οικογένεια ασφάλεια και σιγουριά.
Στα πλαίσια των δεσμεύσεων αυτών η Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λειβαδιάς τη Δευτέρα 19-01-2009 και ώρα 18.00 .
Για τη Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας
Ο Γραμματέας
Γιάννης Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: