Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποψήφια για το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας

Ιδού το δελτίο Τύπου.
Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Σκορδάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Περιφέρειας για το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα για το «Γενικό Βραβείο Αποτελεσματικότητας - Αποδοτικότητας - Ποιότητας». Ο θεσμός του Ενικού Βραβείου Ποιότητας των Δημόσιων Υπηρεσιών καθιερώθηκε το 2006 με Υπουργική Απόφαση, ώστε να επιβραβεύονται οι επιτυχημένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες στη Δημόσια Διοίκηση και να υπάρχουν κίνητρα βελτίωσης.

Η υποβολή υποψηφιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνει Έκθεση Αξιολόγησης και υλικό τεκμηρίωσης το οποίο προέκυψε από την εφαρμογή ενός συστήματος περιοδικής αυτό-αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο είναι γνωστό ως Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης. Αποτελεί, δε, μία ακόμη καινοτόμο παρέμβαση η οποία εισάγεται σταδιακά στη Δημόσια Διοίκηση, προκειμένου να μπορέσουν να εξοικειωθούν οι φορείς της με τις ανάγκες των σύγχρονων, φιλικών προς τον πολίτη, υπηρεσιών.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υποψηφιότητα επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξής της, στην οποία εφαρμόστηκε το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης για το έτος 2008.
Ποιοτική Στερεά Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: