Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Νέος γ.γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης ο Σπύρος Ευσταθόπουλος

Ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δρόσος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Ο υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση που του είχε υποβληθεί και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δρόσο για το έργο του και ειδικότερα για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση του Γ' ΚΠΣ και την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Νέος γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.
Ο κ. Ευσταθόπουλος γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της CAEN στη Γαλλία Δικηγόρος Αθηνών από το 1974 έως το 2002, διετέλεσε Ειδικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (1977) και Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδος Ε.Ο.Κ. (1978-1980). Από το 1981 έως το 2000 ήταν Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, ενώ από το 1996 έως το 2001 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 ήταν Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2009 Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης, Εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας και Μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης Νομοθετικής Πολιτικής και Αξιολόγησης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας Νομοθετικών Ρυθμίσεων, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος, έχει τρία παιδιά και ένα εγγόνι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: