Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Ανάκληση 100.000 φορητών με μπαταρίες της Sony- Δεν αφορά τους Vaio λέει η Sony

Συνολικά 100.000 μπαταρίες της Sony που πωλήθηκαν με φορητούς υπολογιστές των HP, Dell και Toshiba σε όλο τον κόσμο ανακαλούνται έπειτα από 40 περιστατικά υπερθέρμανσης, σε ορισμένα από τα οποία υπήρξε και ανάφλεξη.
Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, η εθελοντική ανάκληση αφορά μπαταρίες ιόντων λιθίου 2,15Ah οι οποίες κατασκευάστηκαν σε εργοστάσιο της Sony στην Ιαπωνία από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Ιούνιο του 2005.
Περίπου 35.000 από τις ελαττωματικές μπαταρίες διατέθηκαν στις ΗΠΑ και 65.000 στην ευρωπαϊκή και άλλες αγορές.
Η Sony δεν έχει δεχθεί αναφορές για μπαταρίες που παρήχθησαν μετά το 2006 και τονίζει ότι το πρόβλημα αφορά ένα μικρό μέρος των περισσότερων από 260 εκατομμυρίων μπαταριών που έχει διαθέσει την τελευταία εξαετία.
Η τελευταία ανάκληση πράγματι ωχριά σε σχέση την ανάκληση σχεδόν 10 εκατομμυρίων μπαταριών της Sony το 2006 και το 2007, η οποία επηρέασε σχεδόν όλους τους μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών.
Η Sony αποδίδει το νέο ελάττωμα σε δύο παράγοντες: τροποποιήσεις σε μια από τις γραμμές παραγωγής, οι οποίες επηρέασαν την ποιότητα ορισμένων παρτίδων, και μια πιθανή ατέλεια στο μεταλλικό έλασμα των ηλεκτροδίων.
Η εταιρεία διευκρίνισε ακόμα ότι οι δικοί της φορητοί Vaio δεν χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες μπαταρίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: