Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Οχι λεφτά στις Τράπεζες χωρίς εγγυήσεις λέει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Ιδού το δελτίο Τύπου που εξλεδωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δηµάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912 FAX 22610-28344 MAIL : ergkliv@otenet.gr
WORΚERS' UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORΚERS' UNION OF GREECE

Λιβαδειά 16/10/2008

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Χρήµατα για τους Τραπεζίτες βρέθηκαν, για τους εργαζόµενους και την κοινωνία δεν υπήρχαν, ενώ το ευρωπαϊκό δίκαιο µπορεί να εφαρµόζεται ala carte, διαφορετικά όταν πρόκειται για δηµόσιες επιχεφήσεις κοινής ωφέλειας και διαφορετικά όταν πρόκειται για το Τραπεζικό "κερδοσκοπικό" σύστηµα.
Η άγρια λιτότητα και η φοροεπιδροµή κατά µισθωτών και συνταξιούχων είναι ασυµβίβαστη, αντιφατική και προκλητική µε τη γενναιόδωρη ύψους 28 ΔΙΣ € ενίσχυση των Τραπεζιτών και µάλιστα µε 6 ΔΙΣ € χωρίς εγγυήσεις!
Το Συνδικαλιστικό Κίνηµα εκφράζει τη ριζική αντίθεσή του στην χωρίς όρους προϋποθέσεις και εγγυήσεις διασφάλισης των χρηµάτων των Ελλήνων φορολογουµένων µε χαριστικές πράξεις προς τους Τραπεζίτες που δεν είναι και από τους πλέον δεινοπαθούντες πολίτες αυτής της χώρας.
Το µάρµαρο και τα σπασµένα των Τραπεζιτών δεν µπορεί και δεν πρέπει να τα πληρώσουν για µια ακόµα φορά οι εργαζόµενοι και οι πολίτες. Δεν είναι ανεκτό η διεθνής χρηµατοπιστωτική κρίση να λειτουργήσει ως σωσµός που θα "γιατρέψει" κάθε νόσο και κάθε αµαρτία του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος και που θα σκεπάσει τα προβλήµατα και τις αδυναµίες της ελληνικής οικονοµίας.
Απαιτούµε την πλήρη διασφάλιση όλων των χρηµάτων που θα δοθούν µε ανάληψη από το κράτος όλων των δικαιωµάτων (ψήφου, συµµετοχής στο Δ.Σ., στη τραπεζική πολιτική κ.λπ.) και την ανάληψη από το κράτος του ποσοστού διοικητικής και λειτουργικής ευθύνης σε κάθε τράπεζα που θα χρηµατοδοτηθεί.
Για το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: