Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Δήλωση Εξαρχου για τα λιπάσματα

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους της αγοράς λιπασμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές των λιπασμάτων αυξάνονται ανεξέλεγκτα, επηρεάζοντας καθοριστικά τις τελικές τιμές των προϊόντων από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή και συμβάλλοντας, στο μερίδιο που αναλογεί, στην πρωτοφανή έκρηξη της ακρίβειας που όλοι βιώνουμε στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις πριν από μερικές ημέρες, διαπιστώνοντας εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά των λιπασμάτων, είχε ανακοινώσει ότι παρέπεμψε τα σχετικά στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σήμερα, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, οι συναρμόδιοι υπουργοί συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της αγοράς λιπασμάτων.
Η κυβέρνηση, με τις αντιφατικές της ενέργειες, δείχνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο και προσπαθεί μάταια να απαλλαγεί από τις ευθύνες που τη βαραίνουν για τη μεγάλη ακρίβεια που επικρατεί στις τιμές των λιπασμάτων και την οποία πληρώνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Έλληνες αγρότες και οι τελικοί καταναλωτές.
Όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής αλυσίδας, από τους αγρότες μέχρι τους καταναλωτές, δεν αντέχουν άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και, απαιτούν άμεσα μέτρα, που θα τους απαλλάξουν από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: