Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Οριστικά στο Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις

Η Οργανωτική επιτροπή του 56ου Ράλι Ακρόπολις επέλεξε οριστικά την πόλη του Λουτρακίου σαν τη νέα έδρα του ελληνικού γύρου του WRC. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη λήξη του φετινού Ράλι Ακρόπολις υποβλήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή πρόταση μεταφοράς της Εδρας του αγώνα σε πέντε υποψήφιους Δήμους (Ιτέας, Καμένων Βούρλων, Λαμίας, Λουτρακίου και Χαλκιδέων).

Ιτέα, Λαμία και Λουτράκι κατέθεσαν εντός του χρονικού πλαισίου που όρισε η ΕΛΠΑ τα διαπιστευτήριά τους, με την πρόταση του Λουτρακίου να επικρατεί ώς η πιο ολοκληρωμένη, με βάση τις ανάγκες του αγώνα.Κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής μετέβη για περαιτέρω συζητήσεις - διευκρινίσεις στην περιοχή και ήδη, εννιά μήνες πριν τον αγώνα, οριστικοποιήθηκε η έδρα του 56ου Ράλι Ακρόπολις.

Καθοριστικό ρόλο για τη λήψη της απόφασης έπαιξε και η γεωγραφική θέση της πόλης του Λουτρακίου (85 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από το λιμάνι της Πάτρας και 70 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά).Κέντρο του αγώνα θα αποτελέσει το Club Hotel Casino Loutraki, όπου θα στεγαστεί το HQ και το γραφείο Τύπου, ενώ σε απόσταση 850 μέτρων και σε χώρο συνολικής έκτασης 79 στρεμμάτων θα φιλοξενηθεί το Service Park.Σημειώνεται ότι τοπικοί Φορείς του δήμου Λουτρακίου με επικεφαλής το Δήμαρχο, κ. Γιώργο Γκιώνη, παρευρέθησαν στο Ράλι Ισπανίας, 12ο γύρο του θεσμού, ώστε να βιώσουν από κοντά την ατμόσφαιρα και τις ανάγκες ενός γύρου του WRC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: