Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Τα ΤΟΣΥΝ στο επίκεντρο

Δείτε το δελτίο Τύπου.

«Ανοιχτό Διήμερο» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς
σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνεται στη Χαλκίδα 15-16 Νοεμβρίου 2008

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «Ανοικτό Διήμερο» στη Χαλκίδα, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008, με τίτλο «Ενδυνάμωση των Τοπικών Συμβουλίων των Νέων». Στόχος του «Ανοικτού Διήμερου» είναι η ενημέρωση, ενδυνάμωση και ενίσχυση των εκλεγμένων Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤΟΣΥΝ) και κατ’ επέκταση να πληροφορηθεί η Ελληνική νεολαία για τις δυνατότητες που προσφέρουν αυτά. Διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και θα ολοκληρωθεί καλύπτοντας έναν πανελλαδικό κύκλο ενημέρωσης.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΣΥΝ και το κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης και αυτό-οργάνωσής τους. Επίσης, θα καταγραφούν απόψεις και θέσεις σχετικές με το ρόλο και τη συνεργασία των τοπικών και των κεντρικών ΜΜΕ στην προβολή και την επικοινωνία του θεσμού των τοπικών συμβουλίων Νέων, αλλά και την ενημέρωση της νεολαίας για τις ευκαιρίες που δίνονται προς αξιοποίηση από τα προγράμματα και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Διημέρου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, ο κανονισμός Λειτουργίας των ΤΟΣΥΝ και η ενίσχυση του ρόλου τους στις Τοπικές Κοινωνίες μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων.

Επίσης θα παρουσιαστεί η συμβολή των «Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας» στον τομέα της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων, ενώ οι συμμετέχοντες νέοι θα ενημερωθούν για τα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Eurodesk» και «Νέα Γενιά σε Δράση» και την αξιοποίηση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων Euro<26» για αυτοχρηματοδότηση των ΤΟΣΥΝ.

Οι εργασίες του «Ανοικτού Διημέρου» θα κλείσουν με την παρουσίαση του πλαισίου συνεργασίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: