Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ερευνες για τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία Σεργιανόπουλου

Από το www.zougla.gr και τον Μάνο Νιφλή η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η viotia έχει καλύψει το θέμα από την αρχή. Δείτε εδώ.Νεκρός βρέθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος
Πώς σκότωσα τον Νίκο Σεργιανόπουλο
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος με τα μάτια των άλλων

Ψάχνουν τα κινητά Σεργιανόπουλου και φονιά
Μάνος Νιφλής
Οι έρευνες στις επικοινωνίες Σεργιανόπουλου και φονιά. Τι περιμένει η ανακρίτρια. Τι λέει ο Γεωργιανός για τη νύχτα που σκότωσε τον ηθοποιό.

Έρευνες στα κινητά και το τρίτο πρόσωπο
Το μυστήριο της ύπαρξης τρίτου προσώπου αναμένεται να λύσει η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα τόσο του Νίκου Σεργιανόπουλου όσο και του Γεωργιανού δολοφόνου του. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έχει ζητήσει να εξεταστούν οι κλήσεις και από τα δύο τηλέφωνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πριν το φονικό υπήρξαν και άλλες επικοινωνίες μεταξύ τους ή αν το μοιραίο βράδυ είχαν επαφές και με άλλα πρόσωπα.

Επισήμως, έως σήμερα, οι έρευνες δεν έχουν δείξει τη συμμετοχή και άλλου ατόμου στη δολοφονία, οι έρευνες όμως αφήνουν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό, μέχρι να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί. Από τις λίστες που δίνουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να φανούν όχι μόνο οι τελευταίες επικοινωνίες θύματος και δράστη προς τρίτα πρόσωπα τις κρίσιμες ώρες, αλλά και γενικά οι επαφές που είχαν. Οι λίστες με τις κλήσεις βρέθηκαν από τις πρώτες ημέρες μετά από τη δολοφονία στα χέρια της αστυνομίας, αλλά προέκυψε η σύλληψη και η ομολογία του Γεωργιανού, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η έρευνα.

Ντρεπόταν να αντιμετωπίσει τους συγκρατούμενούς του
Πριν λίγες ημέρες, ο Γεωργιανός μεταφέρθηκε από το ειδικό κελί, όπου βρισκόταν, στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού ξεπέρασε το φόβο και την ντροπή, όπως έλεγε, των συγκρατουμένων του. Άρχισε να αποκτά επαφές και να συνομιλεί όχι μόνο για τη μοιραία νύχτα αλλά και για τη ζωή του πριν τη φυλακή. Άνθρωποι που τον συναναστρέφονται καθημερινά λένε ότι έχει γίνει απόλυτα συνεργάσιμος τόσο με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους που τον παρακολουθούν όσο και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αυτό που όλοι επισημαίνουν, ως περίεργο στη συμπεριφορά του, είναι ότι, ενώ γνωρίζει ελληνικά, στους υπευθύνους των φυλακών μιλάει μόνο μέσω διερμηνέα.

Δεν μπορεί να δει τη γυναίκα και τα παιδιά του
Σε κάθε συζήτησή του μιλάει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την οικογένειά του. Εδώ και μερικές ημέρες, οι δικηγόροι του προσπαθούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες, προκειμένου η γυναίκα και τα παιδιά του να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Έως σήμερα, η επικοινωνία που έχει μαζί τους είναι τηλεφωνική, ενώ στη φυλακή τον επισκέπτεται μόνο η πεθερά του, στην οποία λέει συνεχώς ότι ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το πώς έφτασε στο φόνο. «Ποτέ δεν θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος», λέει σε όποιον του ζητά να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν, δείχνοντας ακόμα και σήμερα σαν χαμένος σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: