Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Διαστημικές... υποτροφίες

Στο πλαίσιο των μεταβατικών μέτρων που ισχύουν από τη Συμφωνία Προσχώρησης της Ελλάδας (1/2/2005) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), ανακοίνωσε την προκήρυξη δέκα θέσεων υποτροφιών για μετεκπαίδευση Ελλήνων επιστημόνων σε θέματα διαστημικών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, στα Κέντρα ESTEC και ESRIN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency - ESA) για το έτος 2009.
Οι ενδιαφερόμενοι, αφού διαβάσουν την προκήρυξη του προγράμματος υποτροφιών, ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις, μπορούν να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του εντύπου της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα (http://www.iky.gr). Χρήσιμες πληροφορίες επίσης παρέχονται στις διαδικτυακές διευθύνσεις http://www.esa.int, http://www.gsrt.gr και http://europass.cedefop.europa.eu.
Η κατάθεση των αιτήσεων πραγματοποιείται καθημερινά (9:00-15:00 ) έως τις 30/10/2008 στη διεύθυνση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών:
Μακρή 1 και Δ. Αρεοπαγίτου, Πρωτόκολλο, 1ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν επίσης να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους και ταχυδρομικά, στην παραπάνω διεύθυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην κ. Γ. Κρέζου, τηλ.: 210-3726304, fax: 210-3252468,
e-mail:gkrezou@iky.gr.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: