Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Σεισμός στο Μαντούδι και χαλασμός στο Γεωδυναμικό Αθηνών

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Μαντούδι της Εύβοιας σημειώθηκε στις 05:06 τα ξημερώματα και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αττική, την κεντρική Ελλάδα και τις Κυκλάδες.
Κι ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που «κουνήθηκαν» όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκαν, λίγη ώρα αργότερα άκουσαν τους σεισμολόγους να μιλούν για σεισμό μεγέθους 6,6 της κλίμακας ρίχτερ και να ψάχνουν πόσα σπίτια είχαν καταρρεύσει. Η αναστάτωση ήταν τόσο μεγάλη που όλοι φυσικά αναζητούσαν τους συγγενείς τους για να διαπιστώσουν ότι είναι καλά. Τελικά λίγη ώρα αργότερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,1 ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η αρχική λάθος μέτρηση του σεισμού οφείλεται σε βλάβη του αυτόματου υπολογιστικού συστήματος του κέντρου. Ωστόσο, την λανθασμένη ανακοίνωση, καυτηρίασε ο καθηγητής σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα επικίνδυνο και αδικαιολόγητο λάθος».
Μιλώντας στη zougla.gr ο κ. Παπαζάχος υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κάνει τέτοιο λάθος.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: