Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Επιστολή Τόγια στην Ενωση Αστυνομικών Βοιωτίας

Δείτε την επιστολή του Βασίλη Τόγια προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΓΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας

Θέμα: «Επιχείρηση Αυταρχισμού και Εκφοβισμού στην Ελληνική Αστυνομία»


Σε συνέχεια των θέσεων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελα να τονίσω να τονίσω ιδιαίτερα τα εξής:
Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα, με αμείωτη ένταση και απόλυτη αφοσίωση στο κομματικό συμφέρον της, η Κυβέρνηση επιχειρεί να καθυποτάξει την ΕΛ.ΑΣ. Η κυβερνητική πολιτική διακρίνεται σε δυο χρονικά περιόδους. Στην πρώτη περίοδο επιχείρησε να επιβάλλει τον κομματικό έλεγχο στα Σώματα Ασφαλείας με την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος, από τη μια δυσμενών κρίσεων και διώξεων σε βάρος των μη αρεστών και από την άλλη ευνοιοκρατικών επιλογών, υπέρ των ημετέρων, κυρίως με την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης.

Την απογοήτευση και τις εύλογες αντιδράσεις των αστυνομικών επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σειρά μέτρων εκφοβισμού, επικίνδυνων για την ηρεμία και τη συνοχή του Σώματος. Διανύουμε ήδη τη δεύτερη περίοδο της κυβερνητικής πολιτικής, κατά την οποία επιχειρείται η κάμψη του φρονήματος των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου η Κυβέρνηση να την καταστήσει άβουλο όργανο στα χέρια της.

Πιο συγκεκριμένα:
Πρώτον, με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ήδη δημοσιεύτηκε και ισχύει, άλλαξε αιφνιδίως και χωρίς να προηγηθεί κάποιος στοιχειώδης διάλογος, το Πειθαρχικό Δίκαιο του αστυνομικού προσωπικού. Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο του αστυνομικού προσωπικού, περιλαμβάνει δρακόντειες διατάξεις που αποτελούν τον ορισμό του αυταρχισμού και της δίωξης του φρονήματος, αφού επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα τολμήσουν να εκφράσουν κριτικές σκέψεις για τις πράξεις της ιεραρχίας.

Δεύτερον. Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που εκπόνησε η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν απέρριψε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, επιχειρούν τώρα να αλλάξουν ριζικά το καθεστώς μεταθέσεων των αστυνομικών υπαλλήλων και των αξιωματικών, καταργώντας το αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων που είχε σχεδιάσει και εφαρμόσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικό σύστημα που στηρίζονταν στη μοριοποίηση των αιτήσεων μετάθεσης του αστυνομικού προσωπικού. Θυμίζω ότι από το 2003 διαμορφώθηκε, μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες των αστυνομικών, ένα αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων, το οποίο καταργεί η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πλέον την απόλυτη κομματική ιδιοτέλεια και επιχειρώντας να ελέγξει μέσω του εκφοβισμού το φρόνημα του αστυνομικού προσωπικού.
Τα Προεδρικά Διατάγματα αυτά κυριολεκτικά έχουν αναστατώσει το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: