Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Συμμετέχει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην πανελλαδική απεργία της 10ης Φεβρουαρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πλατεία Κλαυθμώνος για να διαδηλώσουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Η ημερομηνία θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση και συντονισμό και με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και αντιστέκονται στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στη φτώχεια και τη χρεοκοπία των πολλών προς όφελος των λίγων. Η οικονομική κρίση έχει αιτίες και αυτές είναι, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και τα σκάνδαλα, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, η εξυπηρέτηση οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το λογαριασμό πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μεροκαματιάρηδες και οι συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν τη δική τους δυναμική, αγωνιστική και ενωτική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και προωθεί την κατάργηση βασικών ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων αναιρώντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: