Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απογοήτευση Γιαννάκη για Μπιρμπίλη στον Ασωπό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκη αναφορικά με την επίσκεψη της Υπουργού ΠΕΚΑ στα Οινόφυτα

Με αφορμή την επίσκεψη και τη Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού ΠΕΚΑ στα Οινόφυτα, ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης προέβη στην εξής δήλωση:

«Περιμέναμε με αγωνία και ελπίδα την κυρία Υπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένο στοχο-χρονοδιάγραμμα με ρητές αναφορές στο ύψος και τους τρόπους χρηματοδότησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Δυστυχώς, η κυρία Υπουργός μας απογοήτευσε.

Λειτουργώντας περισσότερο επικοινωνιακά παρά ουσιαστικά, παρουσίασε μια έκθεση ιδεών και ευχών, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Ακόμα και για το μείζον ζήτημα της υδροδότησης των δήμων της περιοχής η κυρία Μπιρμπίλη εμφανίστηκε τραγικά ανενημέρωτη, δείχνοντας την προχειρότητα της επικοινωνιακής κατά τα άλλα επίσκεψης.

Άλλωστε, το ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους εκπροσώπους τους αλλά να παραπέμψει για το μέλλον μια τέτοια συζήτηση, επιβεβαιώνει το επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης.

Το σύνολο σχεδόν των εξαγγελιών της κυρίας Μπιρμπίλη έχουν ήδη δρομολογηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2007 όπως:
η εντατικοποίηση ελέγχων από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και επιβολή αυστηρών κυρώσεων,
η ύδρευση από την ΕΥΔΑΠ των δήμων Θήβας, Τανάγρας, Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Αυλίδας,
έχει γίνει όλη η προεργασία για την οριοθέτηση της κοίτης του Ασωπού και καθορισμός των ζωνών προστασίας
ανατέθηκε μελέτη στο ΕΜΠ η οποία έχει ολοκληρωθεί για την κατασκευή ενιαίου και ελεγχόμενου δικτύου κλειστών αγωγών αποχέτευσης των επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων, με σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης της επικινδυνότητας των αποβλήτων και κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων
η παρακολούθηση, ποιοτικά και ποσοτικά των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων
η εγκατάσταση σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Οινόφυτα και στην Ανατολική Αττική.


Καλούμε την κυρία Υπουργό να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβανόμενοι τις διαχρονικές ευθύνες όλων μας, θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις σε όποια πρωτοβουλία αναλάβει το Υπουργείο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: