Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ομάδα εργασίας για μεταλλεία και λατομεία συγκροτεί το ΥΠΕΚΑ

Οκταμελή Ομάδα Εργασίας, που θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον εκσυγχρονισμό και τη κωδικοποίηση του κανονισμού μεταλλευτικών και λατομικών εργασιών και του κανονισμού γεωθερμικών εργασιών, συγκροτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με απόφαση του Υφυπουργού κ. Γ. Μανιάτη.
H Επιτροπή αποτελείται από τους:
1. Τσαγκαράκου Ολυμπία, Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Φυσικού Πλούτου,
2. Κολέρη Δημήτριο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών,
3. Τζίμα Σπυρίδωνα, Προϊστάμενο της Δ/νσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, 4. Γεωργουλάκη Κωνσταντίνο, Προϊστάμενο του Τμήματος της Δ/νσης Λατομείων Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών,
5. Αλεξίου Κίμωνα, Προϊστάμενο Τμήματος της Δ/νσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών,
6. Κεφαλίδου Αναστασία, Προϊσταμένη Τμήματος της Δ/νσης Ενεργειακών Ορυκτών,
7. Ρεκουντίνη Γιώργο, Προϊστάμενο Τμήματος της Δ/νσης Ενεργειακών Ορυκτών,
8. Τζεφέρη Πέτρο, Προϊστάμενο Τμήματος της Δ/νσης Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών. Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο κ. Ζαφειράτος Ιωάννης, Προϊστάμενος Τμήματος της Δ/νσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών.
Η υποβολή της αρχικής εισήγησης για τις αναγκαίες τροποποιήσεις στους δύο Kανονισμούς, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010. Υπόψη θα ληφθούν, οι βέλτιστες Ευρωπαϊκές τεχνικές και οδηγίες, καθώς και οι βασικές Αρχές της οδηγίας Verhaugen, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της Πράσινης Ανάπτυξης.
www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: