Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς για τους αγρότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί σήμερα , μέσα σε μια δυσμενή για την χώρα μας οικονομική συγκυρία να κάνει μια νέα αρχή , για μια νέα αγροτική οικονομία που θα σέβεται τον μόχθο του αγρότη και θα στηρίζει το αγροτικό εισόδημα όχι συντεχνιακά και με ευκαιριακές διευθετήσεις , που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ,αλλά με κάθε δυνατό θεσμικό μέτρο που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δώσει διαχρονικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα τους.
Οι αγρότες δεν αξίζουν πρόσκαιρες ετήσιες ελεημοσύνες που δεν λύνουν στην ουσία τα προβλήματα, αλλά διαιωνίζουν τις ίδιες διεκδικήσεις κάθε χρόνο, την ίδια χρονική περίοδο, στον ίδιο τόπο.

Οι διεκδικήσεις του Γενάρη πρέπει να σταματήσουν. Και θα σταματήσουν μόνο μέσα από ένα ειλικρινή και από τις δύο πλευρές διάλογο, που θα δώσει στην πράξη αποτελέσματα και θεσμική κατοχύρωση των υλοποιήσιμων αιτημάτων των αγροτών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο επεδίωξαν από την πρώτη μέρα αυτό τον διάλογο, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε δεσμεύσεις αλλά και σε μέτρα που ικανοποιούσαν σε ένα βαθμό τα αιτήματα των αγροτών. Συγχρόνως δηλώνουν αποφασισμένοι να συμπαρασταθούν στους αγρότες και να στηρίξουν το εισόδημά τους με κάθε θεσμικό μέτρο.

Για το ΠΑΣΟΚ η στήριξη του αγρότη είναι βασική και αδιαπραγμάτευτη πολιτική και ιδεολογική επιλογή.


Ζητάμε από τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα να αναλογιστούν τις τεράστιες επιπτώσεις που επιφέρουν σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η χώρα μας βάλλεται και λοιδορείτε από παντού ( μετά την καταστροφική εξαετία της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. ) , να αναλογιστούν τα προβλήματα που δημιουργούν σε άλλες κοινωνικές ομάδες ,που βιώνουν και αυτές τα αποτελέσματα της πολιτικής της προηγούμενης εξαετίας και μέσα από διάλογο στις συνελεύσεις τους να αναστείλουν αυτή την μορφή κινητοποίησης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσουν ειλικρινή διάλογο για τη λύση των 9 αιτημάτων με το Υπουργείο , που θα οδηγήσει σε οριστικές, μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας.


Εμείς δεν θέλουμε να ξαναδούμε τους αγρότες άλλον Γενάρη στους δρόμους.
Θέλουμε να τους βλέπουμε στην γη τους να καλλιεργούν και να ανταμείβονται για αυτό που προσφέρουν, ζώντας με αξιοπρέπεια και όχι από την ελεημοσύνη του κράτους.
Τέλος καλούμε όλους τους βουλευτές της περιφέρειας να επισκεφτούν τα μπλόκα των αγροτών , να συζητήσουν μαζί τους , να γίνουν ιμάντες μεταφοράς των προβλημάτων και αρωγοί στην προσπάθεια για τη λύση τους και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουν στη λήξη αυτής της μορφής κινητοποίησης .
Ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: